UFC

Unatoč sedam borbi bez pobjede, UFC dao "Smilin‘ Samu" još jednu šansu

Julian Marquez vs. Sam Alvey
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Borba Sama Alveya i Iana Heinischa ugovorena je za UFC-ov Fight Night u veljači

UFC-ov borac Sam Alvey (33-16-1, 10-11-1 UFC) prolazi kroz vrlo teško razdoblje. Ovaj vrlo aktivni i karizmatični udarač posljednju je UFC pobjedu ostvario još u lipnju 2018. godine, kad je savladao Giana Villante u borbi poluteške kategorije. Ono što je svakako loše po njega je to što je od tada odradio sedam borbi. U njima je upisao šest poraza i jednu neodlučenu borbu, posljednji put nastupivši u kolovozu, kad ga je podijeljenom sudačkom odlukom savladao Wellington Turman. Vjerovalo se kako je time završila UFC karijera "Smilin' Sama".

Iako je Dana White odmah nakon spomenutog nastupa rekao da suosjeća s Alveyem i da bi mu mogao dati još jednu priliku, nitko nije mogao biti siguran da će to uistinu biti tako, sve dok se nije pojavila vijest o njegovom ugovaranju nove borbe. Danas je otkriveno kako će se Alvey naći na programu UFC-ovog Fight Nighta koji se održava 5. veljače iduće godine, a protivnik će mu biti Ian Heinisch. Borba će se održati u srednjoj kategoriji.

33-godišnji Heinisch (14-5, 3-4 UFC) trebao je biti nova velika stvar u UFC-u, posebno nakon impresivne prve dvije borbe uz pobjede koje su ga odvele na službeni ranking srednje kategorije, no to se nije ostvario. Zapravo, u posljednjih pet borbi ima samo jednu pobjedu te njemu također visi posao u promociji. Posljednji put gledali smo ga u srpnju, kad je razočarao najviše do sada, budući da je bio favorit, a završio je nokautiran u drugoj rundi od strane Nassourdinea Imavova.

Heinisch između ostalog ima i zanimljivu priču. Bio je uspješan hrvač u srednjoj školi, nakon čega je dobio stipendiju za fakultet, od kojeg je brzo odustao. Otišao je potom u Kanadu, odakle je deportiran zbog ilegalnog rada. Ipak, ono najgore dočekao je malo kasnije. Prvo je uhićen u Americi zbog prodaje ecstasyja, da bi uspio prije suđenja pobjeći u Amsterdam. Otamo se zaputio u Španjolsku, da bi na Kanarskim otocima bio uhićen s kilogramom kokaina. Odslužio je prvo kaznu zatvora u Španjolskoj, a onda i u Americi, u zloglasnom Rikers Island zatvoru. Kad je izašao iz njega, 2014. godine, imao je 26 godina te je započeo MMA karijeru. Posložio je svoj život i dogurao do UFC-a, no tamo se za sada nije najbolje snašao. Imat će još jednu priliku potvrditi kako mu je tamo mjesto.

Sam Alvey ima podosta mirniji život. Sretno je oženjen američkim top modelom McKey Sullivan, s kojom ima petero djece, od čega su posljednje posvojili.

Linker
25. travanj 2024 12:28