UFC

Urijah Faber ne želi završiti karijeru, Dana White mu odgovorio: 'Zašto?! Nažalost, star si'

Urijah Faber
 Screenshot/Youtube
Član UFC-ovog Hall of Famea Urijah Faber (35-11 MMA, 11-7 UFC) ni nakon posljednjeg nokauta ne odustaje od svoje MMA karijere.

UFC-ov veteran doživio je težak poraz prošlog vikenda na UFC 245, u trećoj ga je rundi nokautirao Petr Yan. Nakon poraza Faber, koji se već umirovio krajem 2016., poručio je da ne odustaje od borbi, ali je prihvatio da više neće dobiti priliku boriti se za pojas.

"Odustajem od borbe za pojas u ovom trenutku. Odmorit ću s obitelji, ostati u formi i trenirati", poručio je Faber koji je prije ovog poraza upisao pobjedu protiv Rickyja Simona u povratničkom meču u srpnju ove godine.

"Znao sam da je Yan vrlo čvrst. Mislim da je jedan od najopasnijih tipova u diviziji. To je i razlog zašto sam se želio boriti protiv njega. Znao sam da ću imati priliku uhvatiti ga, ali imao je i on dobru priliku da mene uhvati", rekao je 40-godišnji Faber dodavši da se planira nastaviti boriti.

"Neću odrađivati borbe samo da bih se borio. Borit ću se pod svojim uvjetima, ako želim tako proslaviti rođendan ili se pojavi nešto vrlo zanimljivo", dodao je.

Predsjednik UFC-a Dana White ne shvaća zašto se Faber želi nastaviti boriti.

"On ne želi čuti da je star, ali nažalost - Urijah, star si, ok? Ali izgledao je izvrsno u posljednjoj borbi, a i ovaj put dok ga Yan nije uhvatio", rekao je White.

"Mogao bi se opet boriti, mogli bismo ga spojiti s drugim borcem. Ali on nije tu da bi se borio s propalicama, bori se s najboljim borcima svijeta. Ali pitanje je - zašto? Zašto? Legenda si. Ostvario si sve što si mogao, imaš 40 godina. Zarađuje dovoljno, ima dvoranu, ima druge poslove i krasnu obitelj. Zašto? Morao bi o tome porazgovarati sa suprugom i ljudima koji ga vole", rekao je White.

Linker
22. travanj 2024 08:43