UFC

Uroš Medić upisao je poraz na otvaranju glavnog dijela večeri! Orolbai je pokazao klasu i slavio krajem druge runde

Uroš Medić

 SCREENSHOT/INSTAGRAM/UROš MEDIć
Nadamo se da će se Medić vratiti jači nakon ovog poraza

Krenuo je i glavni dio priredbe UFC Fight Night 232, a otvorio ga je ponajbolji srpski borac Uroš Medić, koji se borio protiv UFC debitanta Myktybeka Orolbaija. Kirgistanac u ovaj je meč uskočio na "short notice" nakon što je Jonny Parsons otkazao nekoliko dana prije.

Medić je odmah početkom meča bacio "kick" u tijelo, a to je i nastavio raditi konstantno bacavši "kickove" zadnjom nogom. Nakon toga, uslijedila je sekvenca gdje je nekoliko puta jako pogodio protivnika koljenom, ali Orolbai je uspio doći do rušenja te je tu uslijedila opasnost za "Doktora" koji se nekoliko puta uspijevao i ustati, no završavao je na podu. Otprilike minutu prije kraja, Medić je pokušavao gađati protivnika "upkickovima" te je to jedino vrijedno spomena s njegove strane ako pričamo o sekvencama na parteru. Kirgistanac je pokazao svoju "grapplersku" nadmoć u prvoj rundi, ali nadali smo se da će Srbin imati više sreće u idućoj rundi kada borba krene na nogama jer je dosta jako pogađao te si je tu možda i priskrbio pozitivne poene kod sudaca.

Pola minute nakon ulaska u drugu rundu Orolbai je opet upisao rušenje te nakratko došao u "full mount" poziciju, ali nije uspio napraviti štetu. Nakon isteka druge minute uzeo je leđa Mediću te zaključao "body triangle". Pokušao je zavući ruku pod vrat, ali srpski se borac izvukao iz te situacije. Problem je bio taj što je Orolbai i dalje dolazio u dominantnu poziciju te nije bilo ničeg na nogama. U jednom trenutku, Orolbai je opet došao na leđa, a nažalost je uspio zavući ruku pod vrat i pedesetak sekundi prije kraja Medić je bio prisiljen tapkati.

Velika je šteta što je meč završio na ovakav način, posebno jer se Medić pripremao za borca koji ima potpuno drugačiji stil od večerašnjeg protivnika. Ipak, imajte na umu da će Orolbai ubrzo doći u sam vrh kategorije pa ovaj poraz neće biti uteg, a nadamo se da će se Medić vratiti jači.

Linker
04. svibanj 2024 00:21