UFC

USADA na dvije godine suspendirala brazilskog nokautera, nije mu pomoglo ni drugo mišljenje

Bruno Arruda da Silva
 Screenshot (YouTube)
Trebao je debitirati još u lipnju 2019., ali u Octagonu ga nećemo gledati barem do lipnja 2021.

Bruno Arruda da Silva (19-6) suspendiran je na dvije godine! Odluka je to koju je nakon dodatne provjere u ponedjeljak potvrdila USADA.

Ovaj 30-godišnji Brazilac trebao je još u lipnju prošle godine debitirati za UFC borbom protiv Derona Winna, ali se iz tog meča povukao iz tada nepoznatih razloga. No, naknadno se u medijima pojavila informacija po kojoj je Silva bio pozitivan na zabranjenu supstancu boldenon i njen metabolit 5β-androst-1-en-17β-hydroxy-3-one. To je potvrdio i jedan 27. svibnja 2019. godine izvan natjecanja prikupljen uzorak.

Razočaran lošim vijestima, Silva je pokušao smanjiti suspenziju te je svoj slučaj odveo do neovisnog arbitra, ali ni tu nije uspio pružiti vjerodostojno objašnjenje zbog pada na dopinškom testiranju. Pored toga, Bruno po dolasku u UFC nije prijavio prethodno korištenje boldenona, što bi mu u ovakvoj situaciji vjerojatno išlo u korist.

Silvina suspenzija krenula je s 14. lipnja 2019., što znači da ćemo ga u Octagonu najranije vidjeti 14. lipnja 2021. godine.

A jednom kada i ako stupi u UFC-ov kavez, ovaj će brazilski nokauter loviti svoju 20. pobjedu. Silva je, naime, u dosadašnjoj karijeri slavio 19. puta, s time da je čak 16 pobjeda ostvario nokautom. Uz to, on je upisao i šest poraza, ali je u UFC stigao s četiri trijumfa u nizu.

Linker
12. travanj 2024 03:22