UFC

Usman: ‘Covington je napravio ogromnu pogrešku, pa tko propušta takvu priliku?!‘

 Kamaru Usman i Colby Covington
 JASON SILVA, AGIF via AFP
‘To je strašno i to se ne radi‘ - rekao je aktualni prvak na spomen svježeg Colbyjevog poteza

Kamaru Usman smatra da je Colby Covington napravio veliku pogrešku kada je odbio borbu s Leonom Edwardsom.

Podsjetimo, nedugo nakon što je Khamzat Chimaev zbog zdravstvenih problema morao otkazati svoj nastup u glavnoj borbi UFC-ovog Fight Nighta predviđenog za 13. ožujka, vodeća MMA promocija okrenula se drugim rješenjima pa je tako u jednom trenutku glavni kandidat za novog Edwardsovog protivnika postao bivši izazivač Covington.

No, Colbyja ta borba nije nimalo zainteresirala pa je, između ostalog, u svom komentaru na tu ideju rekao da nije njegov "dobročinitelj".

"On je nebitan, pobijedio je gomilu propalica i borba protiv njega bila bi dobrotvorna akcija", govorio je prošlog tjedna Covington.

Aktualni prvak Usman, s druge strane, ne podržava taj potez svog rivala.

"Mislim da je napravio veliku, ogromnu pogrešku. Tko odbija priliku za zaradom? On je odbio plaću. To je strašno i to se ne radi. Možda mu novac nije prijeko potreban, ali plaća se ne odbija. Pored toga, propustio si i priliku da podsjetiš fanove", rekao je Usman u razgovoru za MMA Junkie.

Kamaru očito smatra i kako Covington još uvijek nije zaslužio novu priliku u borbi za naslov. Naime, njihov prvi susret odvio se u prosincu 2019., Usman je slavio prekidom u posljednjoj minuti borbe, a Colby je nakon toga upisao tek jedan meč i jednu pobjedu (vs. Tyron Woodley).

"To je jedna pobjeda u koliko ono vremena? Woodley je zaredao dva-tri poraza i teško je nakon toga reći, 'Ok, imaš jednu pobjedu, ponovno si u kombinacijama'. Baš da sjediš i postavljaš zahtjeve kao da si učinio dovoljno... Prije svega, nisi ni bio prvi izbor. Još uvijek nisi. A nije ni da ostvaruješ lude PPV brojke. Smatram da je smiješno što zahtijevaš borbu za naslov. Mislim da bi svoju poziciju najbolje učvrstio nekom borbom. A gdje ćeš bolje prilike od toga da srušiš trećerangiranog borca? On je tip koji se penje po rankingu i netko tko tvrdi da zaslužuje borbu za pojas. Ima li bolje prilike? No, i to je propustio i stoga mislim da je napravio ogromnu pogrešku", zaključio je Usman koji je nakon pobjede protiv Gilberta Burnsa kao svog idućeg suparnika poželio Jorgea Masvidala.

Spomenimo i da je u međuvremenu borbu protiv Edwardsa prihvatio Belal Muhammad, borac koji ima četiri pobjede u nizu i trenutno je postavljen kao 13. izazivač u velter kategoriji.

Linker
26. travanj 2024 05:06