UFC

Usman i Edwards reagirali na Conorovu najavu da će napasti titulu: Ni jedan nema ništa protiv

Conor McGregor 

 Brian Lawless/PA Images/Profimedia
McGregor je neki dan rekao da će napasti titulu u velter kategoriji ukoliko pobijedi Chandlera, a i ta borba će se održati u velteru

Conor McGregor je jučer podigao prašinu kada je rekao da će eventualnom pobjedom nad Michaelom Chandlerom napasti titulu u velter kategoriji. Osim toga je otkrio kako će se i ta borba održati u velteru, a vjerujemo da su rijetki oni koji bi ostali začuđeni scenarijem da Conor bude sljedeći izazivač ukoliko svlada Chandlera.

No, sve oko povratka Conora McGrgora je trenutno u velikoj magli. Prvo što je nejasno jest svakako njegov povratak u USADA-in protokol testiranja od šest mjeseci koji bi svaki borac trebao proći prije povratka u kavez. Conor je rekao kako mu je USADA rekla da će mu izaći u susret i da će ga pustiti da se bori na temelju dva negativna doping testa, što bi bio pravi skandal.

Sve to može ostati na razini priče kada uzmemo u obzir kakve sve povlastice Conor uživa kod UFC-a. Vrlo vjerojatno je točno da mu je obećan napad na titulu u velter kategoriji ukoliko pobijedi Chandlera, a sinoć su na press konferenciji Usmana i Edwardsa pitali što misle o tome. Očekivano, obojica su to objeručke prihvatili:

‘‘Kao kralj, ja prihvaćam svaki izazov. Tko god dođe, može dobiti svoje. Može on, a može i drugi tko god hoće. Sada sam fokusiran na Kamarua Usmana, vjerujem da mi je on najteži izazov u kategoriji za sad. Tko god dođe može, znate?‘‘, rekao je Edwards.

‘‘Ja uvijek kažem da može, dobrodošlo je. Ako se dogodi, dogodi‘‘, rekao je Usman.

Sigurno je da niti jedan od njih, ali i bilo koji drugi borac ne bi imao ništa protiv tog ‘‘money fighta‘‘. No, valja se Edwardsu i Usmanu sada fokusirati jedan na drugoga.

Linker
23. travanj 2024 07:51