UFC

Usman promijenio dvoranu pred meč s Burnsom, prvi put u karijeri za borbu se sprema izvan Floride!

 Screenshot (YouTube)
UFC-ov prvak napravio je jednu značajnu promjenu pred nastup na UFC 251 priredbi

Prema ESPN-u, Kamaru Usman napustio je svoj tim Sanford MMA te će se, umjesto na Floridi, za svoju drugu obranu titule pripremati u Denveru.

Usmana će za nastup protiv dugogodišnjeg prijatelja i timskog kolege Gilberta Burnsa ovoga puta spremati slavni trener Trevor Wittman, inače čovjek koji brusi vještine privremenog prvaka iz lake kategorije Justina Gaethjea i bivše prvakinje Rose Namajunas.

Ovo će Usmanu biti prvi puta u osam godina njegove profesionalne karijere da će pripremni kamp odraditi izvan Floride.

"Florida je godinama bila moja trening baza. Uvijek smo imali hrpu likova i neke od najboljih trenera i trening partnera. No, sada sam htio malo specifičniju pažnju u ovoj fazi karijere. Trebao sam nekoga tko će mi reći - 'Doći ćeš u ovo vrijeme i radit ćemo na toj i toj vještini.' A to je teško postići kada u dvorani imate 40-50 drugih boraca koji također trebaju dobiti pažnju", objašnjava Kamaru.

Naravno, jedan od razloga za ovu promjenu je i činjenica da bi se Usman za meč pripremao u blizini Burnsa koji je, spomenimo, ostao u Sanford MMA-u. Prije najave ovog dvoboja oni su bili trening partneri, a Kamaru se čak nekoliko puta i nalazio u Burnsovom kutu.

Bitno je naglasiti i da njihov dugogodišnji trener Henri Hooft neće sudjelovati u pripremama. On je, naime, procijenio da je tako najpoštenije.

"Rekao je da ne želi birati strane. Poručio nam je da treniramo, da su vrata dvorane otvorena za obojicu, da će on biti tu, ali da neće imati veze s tom borbom", objasnio je ESPN-u Burns.

Iako možda na prvu djeluje da Usman dosta toga riskira napuštajući dvoranu u kojoj ga itekako dobro poznaju, prvak tvrdi da se radi o potezu koji je bio neizbježan.

"Mislim da bih s vremenom ionako promijenio stvari. U toj dvorani je puno velteraša. A kad kao prvak svijeta svakodnevno treniraš s borcima koji te jako dobro poznaju, onda uvijek može doći dan u kojem će na treningu biti nešto uspješniji od tebe i odmah pomisliti kako je stiglo njihovo vrijeme. Malo odvajanja od svega toga je dobra stvar. Time sam zadržao onaj element iznenađenja, jer oni imaju osjećaj da me poznaju. No, ono u što sam uvjeren je moja volja i način rada. Možete vi biti kod sjajnog trenera, ali ako se ne trudite, on vam neće pomoći da pobijedite", zaključio je Usman.

Veliki velteraški okršaj predvodit će UFC 251 priredbu koja se 11. srpnja održava u Abu Dhabiju na Otoku Yas. Osim Usmana i Burnsa, na tom ćemo eventu gledati i još dvije titule vrijedne borbe - Alexander Volkanovski vs. Max Holloway i Petr Yan vs. Jose Aldo.

Linker
24. travanj 2024 03:34