UFC

Usman se oglasio nakon teškog poraza od Edwardsa: ‘Prvaci nekad zabrljaju, ali vrate se s osvetom‘

Kamaru Usman

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Donedavni prvak UFC-ove velter kategorije čestitao je novom prvaku

Krupnim koracima Kamaru Usman koračao je ka statusu jednog od najboljih boraca u povijesti UFC-a i MMA-a. 15 pobjeda u jednako toliko profesionalnih nastupa, pet uspješnih obrana titule i prvo mjesto na ‘‘P4P‘‘ UFC-ovoj ljestvici. S time je Usman ušao jučer u meč protiv Leona Edwardsa.

Nadao se Usman 16. uzastopnoj pobjedi čime bi izjednačio rekord Andersona Silve kad je UFC u pitanju. Sve je išlo po planu do posljednje minute borbe. Usman je tada napravio pogrešku, previše se nagnuo u svoju desnu stranu, a Leon Edwards sjajno je iskoristio priliku i lijevim ‘‘high kickom‘‘ poslao je Usmana u ‘‘carstvo snova‘‘.

Kako to među MMA fanovima biva, Usmanove ‘‘dionice‘‘ ekspresno su pale, a od sutra će vjerojatno Alexander Volkanovski preuzeti prvo mjesto na ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Usman će morati pričekati eventualni revanš da pokuša ispraviti svoju pogrešku, a unatoč porazu nokautom, vrlo vjerojatno će u revanš ući kao favorit.

39-37 na sve tri sudačke kartice vodio je Usman nakon prve četiri runde i 56 sekundi dijelilo ga je od nove obrane pojasa. Njegova je krivnja što nije bio maksimalno fokusiran do samog kraja meča i to ga je koštalo titule. Naravno, Edwardsova fokusiranost i tehnički perfektno izveden potez također zaslužuju poštovanje.

Vrlo brzo nakon poraza, Usman se oglasio putem društvenih mreža, a čini se kako prvak nije klonuo duhom.

‘‘Prvaci zabrljaju ponekad...ali uvijek se vratimo, a vraćamo se s osvetom.‘‘, poručio je Kamaru, a kasnije je i čestitao Edwardsu.

‘‘Volim ovaj sport!!! Ovakve stvari se događaju, ali uz Alhamdulillah (‘Slava Bogu) idemo dalje. Čestitke Leonu Edwardsu.‘‘

Usmanu je možda čak i trebao ovakav poraz. 35-godišnji Nigerijac postao je previše samouvjeren i kao da je pomalo gubio glad nakon što je pet puta obranio pojas. Nekoliko mjeseci Usman je prozivao Canela Alvareza pokušavajući doći do boksačkog ‘‘money fighta‘‘, a u tjednu uoči UFC 278 eventa, nerijetko je pričao i o napadu na UFC-ov pojas poluteške kategorije. Fokus očito nije bio u potpunosti na velter kategoriji i Leonu Edwardsu, a Britanac ga je podsjetio kako je trenutak nepažnje dovoljan da MMA borba ode u posve suprotnom smjeru.

Kakvog ćemo Usmana gledati u povratničkom nastupu, preostaje nam vidjeti.

Linker
01. svibanj 2024 04:59