UFC

UFC-ov novi ‘P4P‘ kralj ima ime i to je Alexander VolkanovskI! Usman osjetno pao u ‘P4P‘ poretku

Alexander Volkanovski

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Nove, ažurirane UFC-ove ljestvice donose niz zanimljivih promjena

Kako već to obično biva, utorkom su nam dostupne ažurirane UFC-ove rang ljestvice, a velike promjene očekivale su se nakon UFC 278 eventa. Kamaru Usman, dosadašnji kralj UFC-ove ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvice kojom se rangiraju najbolji borci neovisno o težinskoj kategoriji, poražen je od Leon Edwardsa proteklog vikenda i očekivao se gubitak trona.

Usman se silno ponosio prvim mjestom na toj ljestvici, no sada će se morati zadovoljiti četvrtim mjestom. To je naime njegov novi plasman nakon što ga je Edwards nokautirao ‘‘high kickom‘‘ krajem posljednje, pete runde. Leon Edwards time je uskočio na ovu ljestvicu, no ne ispred Usmana. Borac iz Birminghama zauzima šesto mjesto na ‘‘P4P‘‘ ljestvici, a s obzirom da dosad nije bio rangiran unutar tog poretka, mnogi borci pali su za jedno mjesto. Među njima je i Stipe Miočić koji sada zauzima 13. mjesto, a samo jednu poziciju bolje plasiran je Jon Jones. No tko je novi ‘‘P4P‘‘ kralj?

Alexander Volkanovski, tko drugi. UFC-ov prvak perolake kategorije već neko vrijeme je na drugom mjestu, a nakon što je deklasirao Maxa Hollowayja početkom sedmog mjeseca, mnogi su smatrali kako Volkanovski već tada zaslužuje prvo mjesto na toj ljestvici. Čekao se ipak Usmanov nastup, a porazom od Edwardsa, dileme više nije bilo. Dakle, Alexander Volkanovski sada je nominalno najbolji MMA borac na svijetu. Israel Adesanya skočio je na drugo mjesto u poretku, a Charles Oliveira zatvara top 3.

Kad su u pitanju ostale promjene, znatan skok ostvario je Merab Dvalishvili u bantam kategoriji. Gruzijac je jednoglasnom odlukom pobijedio Josea Alda i došao do osme uzastopne pobjede. Skočio je Merab sa šestog na treće mjesto, a zapravo je zamijenio mjesta s Joseom Aldom koji je sada šesti.

Ženski ‘‘P4P‘‘ poredak također je prošao kroz određene promjene, iako borkinje koje su promijenile poziciju nisu nastupale proteklog vikenda. Carla Esparza preskočila je Rose Namajunas i Weili Zhang te sada zauzima četvrto mjesto na ljestvici. Namajunas je peta, a Zhang šesta. Taila Santos zamijenila je mjesta s Yan Xiaonan. Brazilka je sada 12., a Kineskinja je pala na 14. mjesto.

Sve promjene i kompletan UFC-ov poredak po kategorijama možete pogledati klikom na LINK.

Linker
24. travanj 2024 14:52