UFC

Usman se želi boriti već idućeg mjeseca, zna i koga vidi kao savršenog protivnika

Kamaru Usman
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ovom prvaku velter kategorije nije bitno ime izazivača, sve dok može što prije doći do borbe

Iako je već odradio dvije borbe za titulu u ovoj godini, Kamaru Usman ne namjerava mirovati. Ako je vjerovati njegovom menadžeru Aliju Abdelazizu, prvak velter kategorije želi se bori već idućeg mjeseca, neovisno o tome hoće li mu protivnik biti Colby Covington, kojeg je Dana White već najavio ili netko drugi.

"Kamaru se u posljednjih deset mjeseci borio tri puta. Colby se toliko puta borio u posljednje tri godine. Nakon što mu je uništio vilicu i izmijenio lice, Kamaru se borio tri puta protiv teških protivnika. Colby se borio protiv Woodleya, tipa koji više niti nije u UFC-u, koji ima 40 godina i pobijedio ga. Možda je Colby dobar za posao, no nije nam to bitno. Chiesa je u nizu od četiri pobjede, Vicente Luque ima tri, Leon Edwards ima devet, zar ne? Zašto je Covington tako poseban? Što ako Kamaru, ako Vettori pobijedi Adesaynu, odluči otići u srednju kategoriju boriti se protiv Vettorija za titulu?", rekao je Abdelaziz u razgovoru s Brettom Okamotom na ESPN-u.

Covington se još uvijek nije izjasnio oko datuma kad će biti spreman, no Usman bi svakako volio da to bude što prije. Uostalom, njemu Covington nije imperativ, on se samo želi boriti te nastaviti svoj već više nego impresivan niz.

"Slušajte, Kamaru je zaslužio svako pravo da radi što god želi. No, respektiramo Danu i njegove želje pa ćemo sve odraditi zajedno. Kamaru me je jučer nazvao i rekao da se želi boriti 12. lipnja protiv Michaela Chiese. Pitao me tko ima najbolji niz u Top 5 ili 6, ja sam mu rekao Chiesa pa je on rekao taj datum. Chiesa nema ugovorenu borbu. Njemu uistinu nije bitno protiv koga će se boriti. On me zatražio da pitam UFC može li se 12. lipnja boriti protiv Chiese. Rekao sam UFC-u da se on može boriti još tri puta ove godine", potvrdio je Ali.

Usman je do sada čak 14 puta nastupio u Octagonu, upisavši sve pobjede, dok je četiri puta uspio obraniti titulu. Posebno je impresivno što je počeo svoje borbe završavati. Od prvih deset UFC borbi, od debija do osvajanja titule, prekidom je slavio tek dva puta. Titulu je branio četiri puta, od toga je tri puta svoje izazivače završio.

Linker
26. travanj 2024 16:01