UFC

Valentina Shevchenko o trilogiji s Nunes: ‘Kada dođe vrijeme, ja sam ovdje i biti ću spremna‘

Amanda Nunes vs. Valentina Shevchenko
 Codie McLachlan/Getty images/Profimedia
UFC-ova prvakinja tvrdi kako je fokusirana na svoju kategoriju, no ne otpisuje mogućnost trilogije

Jedna od najdominantnijih UFC-ovih prvakinja Valentina Shevchenko ovog vikenda branit će pojas muha kategorije po šesti puta u svojoj karijeri. Protivnica će joj biti Lauren Murphy koja će tražiti ogromno iznenađenje kako bi došla do pojasa jer Valentina je veliki favorit u toj borbi i djeluje kao neprikosnovena kraljica muha kategorije.

2018. godine Kirgistanka je napravila tranziciju u muha kategoriju, a već u drugom nastupu dobila je priliku osvojiti pojas. Jednoglasnom sudačkom odlukom savladala je Joannu Jedrzejczyk i sve nakon toga, čelnici UFC-a nisu uspjeli pronaći dostojnu izazivačicu. Shevchenko je rutinski i lakoćom pobijedila koga god stave ispred nje, no u njenom rezimeu ostao je gorak okus dva poraza koja je doživila protiv Amande Nunes dok je nastupala u bantam kategoriji. Posebno bolan poraz za Valentinu jeste onaj iz 2017. godine kada su se dvije ponajveće borkinje ikada borile za pojas UFC-ove bantam kategorije. Radilo se o jako tijesnoj borbi, a na koncu je Nunes pobijedila podijeljenom sudačkom odlukom.

Valentina Shevchenko bila je bijesna odmah nakon borbe, nije mogla vjerovati da su suci dodijelili pobjedu Brazilki i upravo nakon tog poraza spustila se u muha kategoriju. Ipak, kako vrijeme odmiče, Shevchenko čisti kategoriju, a istu stvar radi i Nunes. Dojam je kako nije loše vrijeme da se ove dvije borkinje susretnu po treći puta, a Shevchenko je u razgovoru za TMZ otkrila kako što misli o potencijalnom trećem meču protiv Amande.

''Ako sudbina stavi tu borbu ispred nas, pristati ćemo. Na neki način fokusirana sam na muha kategoriju i samo želim postati bolja borkinja, a kada vrijeme za treću borbu protiv Nunes dođe, ja sam ovdje i biti ću spremna.'', rekla je ''Bullet''.

Jako često fanovi, a i mediji pričaju o trećoj borbi te se na neki način odvlači pažnja s onoga što Nunes i Shevhcenko rade u svojim kategorijama. Svima je jasno kako su dominantne u svojim kategorijama te se stalno nameće tema oko trećeg meča. Valentina je dodala kako joj to ne smeta jer je sve to dio biznisa i showa u kojem nastupa.

Linker
25. travanj 2024 06:17