UFC

Valentina Shevchenko obranila titulu u najtežem meču do sad: Taila Santos pružila joj pet rundi teškog rata

Valentina Shevchenko

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Valentina u ovom meču nije bila toliko dominantna

Jedna od najdominantnijih borkinja se također večeras vraća u Octagon. Valentina Shevchenko (22-3) u ovom trenutku djeluje nezaustavljivo. Ova tehnički savršena borkinja posljednji put je poražena još 2017. godine i to protiv Amande Nunes, a od tada niže same pobjede koje uglavnom dolaze prekidom. Pojas u muha kategoriji drži od 2018. godine kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedila Joannu Jedrzejczyk. U svom trenutno posljednjem nastupu svladala je Lauren Murphy tehničkim nokautom, a u ovoj borbi je, naravno, favorit.

Taila Santos (19-1) je u posljednjih pet nastupa slavila četiri puta, a jedini poraz u karijeri joj je nanijela Mara Romero Borella, svladavši ju podijeljenom sudačkom odlukom. Taila je UFC ugovor izborila na DWCS-u 2018. godine, a prije toga je bila neporažena sa savršenih 13-0. U posljednjem nastupu je gušenjem svladala Joanne Wood, a u ovaj meč ulazi kao 'underdog'.

Valentina na početku zauzima centar i čeka Santos da napravi prvi korak, pogađajući low kickove za to vrijeme. Taila također pogađa low kickove, ulazi u klinč no Valentina je fizički snažnija te ju vrlo lako okreće i drži na žici i pogađa udarce ramenom. Valentina pokušava rušiti no griješi, Santos uzima leđa, pokušavajući gušenje no Valentina brani. Santos je zakopčala noge oko Valentininog tijela te su tako provele do kraja runde.

Drugu rundu Valentina otvara agresivnije te pogađa i rukama i nogama. Santos pokušava rušenje no Shevchenko brani, drži Valentinu na žici i nakon pola minute uspijeva srušiti Valentinu. Shevchenko pokušava omoplatu no Taila se izvači i kontrolira na parteru. Sudac pridiže borkinje zbog pasivnosti, a ovog puta Valentina ruši no opet završava donja. Dojam je da je Santos bolja i u ovoj rundi.

U trećoj rundi gledamo sličan početak. Valentina odmjerava i pogađa low kickove i 1-2 kombinaciju. Valentina ruši no Santos odmah ustaje, ulazi u klinč i odvlači borbu na žicu. Santos ponovno na isti način ruši Valentinu i uzima leđa, zaključava gušenje no Valentina uspjeva obraniti. Santos uzima i treću rundu.

Četvrtu rundu Valentina otvara agresivno, pogađa snažan high kick a zatim i lakat. Santos ima zatvoreno desno oko te Valentina pogađa praktički sve što ide na tu stranu. Santos je 15 sekundi prije kraja runde osigurala rušenje, dok je ostatak runde izgledao isto.

Početak zadnje runde je isti kao i kod prethodnih. Santos ponovno ruši i uzima leđa, no Valentina se izvlači. Ovog puta Valentina ruši i ulazi u polugard gdje provodi ostatak runde nanoseći sitnu štetu.

Pobjedu je odnijela Valentina Shevchenko podijeljenom sudačkom odlukom.

Linker
26. travanj 2024 16:26