UFC

Valentina Shevchenko osjeća se pokradenom: ‘Suci su osjećali pritisak zbog Dana nezavisnosti u Meksiku‘

Alexa Grasso (lijevo) i Valentina Shevchenko (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivša prvakinja UFC-ove muha kategorije nije zadovoljna sudačkim bodovanjem

Jučer u najavi UFC ‘‘Noche‘‘ eventa pisali smo vam kako je UFC posvetio taj event Danu nezavisnosti u Meksiku i ‘‘fight card‘‘ je bio prepun meksičkih boraca. Meksiko inače 16. rujna (deveti mjesec) slavi Dan nezavisnosti, a UFC-ovu priredbu predvodila je Meksikanka Alexa Grasso.

Nakon pet vrlo kompetitivnih rundi u meču protiv Valentine Shevchenko, Alexa Grasso zadržala je svoju titulu prvakinje u muha kategoriji. Međutim, titulu nije zadržala porazivši Valentinu, nego neriješenim ishodom. Izazivačica mora poraziti prvakinju ako želi preuzeti pojas, a to se ovaj put nije dogodilo i Grasso je remijem obranila pojas.

Sudac Mike Bell zapravo je glavni ‘‘krivac‘‘ za neriješeni ishod. Bell je na svojoj kartici uoči početka pete runde imao rezultat 39-37 u korist Shevchenko. Iz nekog neobjašnjivog razloga Bell je petu rundu bodovao rezultatom 10-8 za Grasso i dobio je konačni rezultat 47-47. Preostala dva suca bila su podijeljena, točnije, jedan je meč bodovao u korist Valentine Shevchenko, a drugi je odabrao Grasso kao pobjednicu.

Neposredno nakon borbe, Valentina Shevchenko dobila je priliku osvrnuti se na neriješen ishod, a Kirgistanka je očekivano bila nezadovoljna i uputila je kritiku sucima.

‘‘Mislim da je bilo 3-2 za mene, ali vjerujem da su suci osjećali pritisak zbog Dana nezavisnosti u Meksiku. Zato su dodali jednu rundu u korist meksičke borkinje. Mislim da sam napravila dovoljno, a u poštenoj borbi, pobjeda bi bila moja.‘‘, rekla je Valentina, a njena izjava popraćena je zvižducima publike.

Alexa Grasso također se ne slaže s remijem. Meksikanka smatra da je učinila sve što je potrebno da dođe do pobjede u ovom tijesnom meču.

‘‘Napravila sam puno štete, svi moji udarci bili su snažniji. Da, ja sam pobjednica. Vjerujem da sam učinila dovoljno.‘‘, rekla je Grasso.

Očito su mišljenja podijeljena, kao što će podijeljena biti i mišljenja javnosti. Preostaje nam vidjeti hoće li UFC ugovoriti novi međusobni obračun Grasso i Shevchenko ili će Valentina ipak morati izboriti novi napad na titulu.

Linker
16. travanj 2024 19:39