UFC

(VIDEO) Reakcija UFC-ovog ‘matchmakera‘ širi se društvenim mrežama: Nije mogao vjerovati onome što je čuo od Buffera

Bruce Buffer (lijevo) i Sean Shelby (desno)

 Screenshot (twitter)
Veliko iznenađenje priredili su nam suci glavne borbe večeri između Valentine Shevchenko i Alexe Grasso

Jutros u ranim satima svjedočili smo odličnom meču između Alexe Grasso i Valentine Shevchenko, a Meksikanka je uspjela obraniti titulu prvakinje u muha kategoriji. Prva je to obrana titule za Alexu Grasso, ali i vrlo upečatljiva.

Nije Grasso obranila status prvakinje porazivši Valentinu Shevchenko, nego izbjegavši poraz. Meč je okončan neriješenim ishodom, a vjerujemo da su svi gledatelji na tribinama i pred malim ekranima ostali poprilično iznenađeni nakon što je Bruce Buffer pročitao sudačke kartice.

‘‘Junichiro Kamijo bodovao je meč 48-47 za Grasso. Sal d‘Amato bodovao je meč 48-47 za Shevchenko. Mike Bell bodovao je borbu rezultatom 47-47. Dame i gospodo, ova borba okončana je podijeljenim neriješenim ishodom.‘‘, uzvikivao je Buffer.

UFC-ov ‘‘matchmaker‘‘ Sean Shelby uručio je pojas Alexi Grasso, a na Shelbyjevom licu vidjelo se što misli o ovakvom ishodu meča. Naravno da čelni ljudi UFC-a ne vole neriješene ishode, posebno ne u mečevima za titulu. Naravno, takvi mečevi nekad se događaju, a ponekad i splet okolnosti (oduzimanje bodova) dovede do takvih ishoda.

Ovaj put nije bilo oduzimanja bodova, a sudac Mike Bell neobjašnjivim bodovanjem pete runde (10-8) doveo je meč do neriješenog ishoda.

Još prije čitanja službenog rezultata, Bruce Buffer otkrio je Seanu Shelbyju ishod ovog meča. UFC-ov najavljivač šapnuo je Shelbyju na uho da se radi o remiju, a reakcija Seana Shelbyja kruži društvenim mrežima.

Vrlo je lako iščitati što Shelby misli o takvom ishodu, a korisnik Twittera Simon Samano istaknuo je kako je reakciju Shelbyja uočio još prije proglašenja pobjednika te je sukladno tome znao što će uslijediti u narednim trenucima.

UFC sada ima podosta kompleksnu situaciju pri vrhu muha kategorije. Valentina Shevchenko dugi niz godina bila je dominantna prvakinja, a titulu je izgubila ranije ove godine, baš u meču protiv Alexe Grasso. U revanšu je izgledala jako dobro i pobjeda joj je izmakla ‘‘za dlaku‘‘. Hoće li UFC ugovoriti trilogiju ili će se okrenuti ostalim izazivačicama, preostaje nam vidjeti. Erin Blanchfield i Manon Fiorot s pravom se nadaju napadu na titulu, ali nemojte se iznenaditi ako ih dočeka međusobni obračun za status sljedeće izazivačice, a Grasso bi treći put zaredom mogla u kavez s Valentinom Shevchenko.

Linker
26. travanj 2024 19:10