UFC

VanZant dobila prozivku od najveće UFC nade: 'Bez UFC-a bi bila nitko i ništa!'

Maycee Barber i Paige VanZant
Trenutno najtalentiranija borkinja u UFC-u, Maycee Barber, već neko vrijeme pokušava doći do borbe protiv Paige VanZant. Isprobala je do sada razne načine, a sad se obratila medijima preko kojih se ponudila kao ona koja će VanZant ispratiti iz UFC-a, nakon što je ova izjavila kako nije sigurna hoće li potpisivati novi ugovor budući da više zaradi izvan Octagona nego u njemu.

Paige VanZant ove godine borila se tek jednom i to u siječnju kad je savladala Rachael Ostovich. Bila je to za sada jedina ovogodišnja borba najpopularnije borkinje svijeta (2.3 milijuna Instagram pratitelja) i tek druga u posljednje tri godine. Više vremena provela je na terapijama nego u kavezu, no u međuvremenu je njena popularnost toliko porasla da kaže kako joj borbe niti ne trebaju. Zbog toga nije prihvatila novi ugovor UFC-a jer smatra kako može zaraditi više. Boriti se svakako namjerava nastaviti, no želi vidjeti tko će joj ponuditi najviše. Prije toga ipak će morati odraditi posljednju borbu na UFC ugovoru, a tamo joj se s druge strane želi naći neporažena Maycee Barber.

"Kaže kako sad zarađuje više novaca nego kao borkinja, no to je jasno budući da se ne bori. Ima još jednu borbu na ugovoru i to je moja borba. Ako se želi boriti u Bellatoru ili bilo gdje drugdje, može se boriti protiv mene u posljednjoj borbi na UFC ugovoru. Nakon toga se ne mora više nigdje boriti, to je njen izbor", rekla je Barber u razgovoru za The Score.

Maycee Barber uzela je Paige VanZant na pik još tijekom ljeta i to na vrlo zanimljiv način. Naime, poslala je privatnu poruku na Instagramu njenom suprugu, a onda se pravila kao da je to bilo slučajno. Paige je to podijelila s fanovima nakon čega je Barber optužila za jeftinu prozivku te je rekla da se nakon toga zapravo nikad nema namjeru boriti protiv nje. Optužila je Barber da na taj način pokušava izgraditi svoje ime i da joj to neće proći.

"Ona govori kako nemamo nikakvu priču, a zapravo ju je ona sama stvorila. Rekla je da me ne želi nagraditi borbom jer nemam poštovanja. U mom slučaju, ako mi netko iskaže nepoštovanje i inače mi se ne sviđa, voljela bi takvu osobu prebiti. No, jasno joj je kako nema šanse protiv mene i jedina izlika da se ne borimo joj je ta", rekla je Maycee.

Okrenula je još temu na Paige i njen odnos s UFC-om. Smatra kako ju je UFC zapravo stvorio i da bi prema njima trebala pokazati više zahvalnosti budući da su prije svega oni zaslužni za njenu današnju popularnost, na račun koje i može jako dobro živjeti od Instagram objava.

"Vjerujem kako sve što danas ima, toga ne bi bilo bez UFC-a. Ne bi bila niti blizu ičega gdje je sad da nije bilo UFC-a i onoga što su joj pružili. Kad ju je UFC potpisao, vidjeli su nekoga tko bi im imao dobru marketinšku vrijednost. Osim toga, vjerovali su da se zna boriti. Ona nije održala svoju stranu tog posla jer se ne bori. Ne bori se i izbjegava borbe protiv raznih djevojaka, uključujući i mene."

Barber trenutno ima ugovorenu borbu i to 18. listopada na UFC on ESPN 6 priredbi u Bostonu. Tamo je čeka Gillian Robertson, vrlo opasna borkinja iz Kanade. Barber bi zapravo o drugim opcijama treba početi razmišljati tek nakon te borbe.

Linker
22. travanj 2024 17:13