UFC

(VIDEO) Povratak u 2013. godinu: Pogledajte kako je izgledao UFC debi Jorgea Masvidala

Jorge Masvidal

 screenshot (YouTube, UFC)
Jorge Masvidal i Tim Means su bili zapravo već podosta iskusni i prekaljeni borci

Jorge Masvidal danas je jedna od najvećih MMA zvijezda na svijetu, no njegov uspon do tog statusa bio je sve samo ne lagan. Postao je članom UFC-a 2013. godine, kad je promocija zapravo kupila onu u kojoj je on nastupao prije toga. Riječ je o Strikeforceu, u čijem je borilištu ukupno odradio šest nastupa. Između ostalog se u prosincu 2011. godine borio za titulu lake kategorije protiv Gilberta Melendeza. Akvizicijom Strikeforcea uzeo je UFC i sve borce, a Masvidal je bio jedan od onih koji je nove poslodavce morao uvjeriti kako zaslužuje mjesto na njihovom rosteru.

Već zapravo vrlo iskusan, s 30 odrađenih profesionalnih borbi iz sebe, tada 28-godišnji "Gamebred" dobio je zadatak savladati borca sličnih gabarita. U sudaru lake kategorije, danas dvojice boraca koji već dugo nastupaju u velteru, Masvidal je uparen protiv Tima Meansa. Means je nešto ranije postao članom UFC-a, a u prve dvije borbe unutar Octagona upisao je pobjedu.

To ipak nije uspio i u trećoj, unatoč tome što je dao sve od sebe. Protiv sebe je imao čovjeka spremnog dokazati kako mu je mjesto u najvećoj svjetskoj MMA promociji. Slavio je Masvidal sudačkom odlukom nakon tri runde, a cijelu borbu možete pogledati u videu ispod odlomka, podijeljenom na UFC-ovom YouTube kanalu.

Masvidal je upisao pet pobjeda u prvih šest UFC borbi, a onda je nakon poraza od Ala Iaquinte odlučio preseliti u velter kategoriju. Nakon dva poraza podijeljenom odlukom u prve tri borbe to se nije činilo kao najbolja odluka, no s vremenom je ipak počeo pobjeđivati. Ipak, ono pravo došlo je 2019. godine. Jorge je ponovno bio u padu, nije se borio preko godinu dana i dolazio je iza dva poraza. Kao takav prihvatio je testirati se u Engleskoj protiv Darrena Tilla. Tu borbu dobio je sjajnim nokautom, a onda je krenulo. Najbrži nokaut u povijesti, protiv Bena Askrena, vinuo ga je u zvijezde, a pobjeda nad Nateom Diazom i osvajanje BMF pojasa doveli su ga do prilike boriti se za titulu.

U dvije borbe protiv Kamarua Usmana nije Masvidal uspio doći do najvrjednijeg trofeja u sportu kojim se bavio, no došao je do velike zarade. Danas Jorge Masvidal vrijedi desetak milijuna dolara i doslovno može birati protiv koga će se boriti. A sve je krenulo s jednom u tom trenutku malom borbom protiv Tima Meansa.

Linker
20. travanj 2024 07:20