UFC

Velemajstor Demian Maia ugušio Askrena u trećoj rundi, Ray savladao Johnsona

Maia vs. Askren
 screenshot
Demian Maia još jednom je potvrdio kakav je velemajstor slobodne borbe, posebno one u parteru. U jednoj vrlo čudnoj borbi, glavnoj borbi UFC Fight Night 162 priredbe održane u Singapuru, koja je većinu vremena išla neočekivanim tijekom, u trećoj je rundi uspio dovesti borbu u poziciju iz koje može najbolje djelovati, nakon čega je došao do leđa Bena Askrena, a onda ga je tamo i ugušio.

U borbi koja je najavljivana kao susret dva najbolja grapplera u MMA-u, Demian Maia savladao je Bena Askrena prekidom u trećoj rundi. Presudilo je gušenje s leđa samo minutu prije kraja treće dionice i to u borbi gdje je Askren većinu vremena bio bolji i konkretniji borac. Što se tiče borbe prije odlučujućeg trenutka, prve četiri minute izmjenjivala se akcija na distanci i klinč, a Askren je ostavljao dojam kao da se bolje pripremio. Bio je agresivniji i jako je dobro ulazio u udarac. Posljednju minutu runde napokon je upisao rušenje, no Maia dobro radi iz donje pozicije. Ipak, zaustavio je Askren pokušaje i pogodio još nekoliko udaraca za osiguranje prednosti na bodovnim karticama.

Drugu rundu Askren je još bolji, a posebno je dobro izgledao njegov direkt kojim je već vidno oštetio Maino lice. U završnici runde novo rušenje Askrena, ali Maia odgovara trokutom, a nakon toga i prelaskom u gornju poziciju. Tražio je već ovdje leđa, ali Askren je izašao iz pozicije te vjerojatno i drugu rundu odveo na svoju stranu. U trećoj rundi Askren ruši već nakon minute, no Maia brzo ustaje i ponovno slijedi razdoblje borbe na nogama. Novo rušenje Askrena došlo je dvije minute prije kraja runde, ali Maia već pri prizemljenju fenomenalna radi nogama, okreće se i završava u gornjoj poziciji. No, to nije pozicija koju je tražio. Krenuo je prema leđima, nogama zatvorio trokut, a onda napokon i došao do vrata kojeg je čvrsto stisnuo. Askren je pokušao tapkati, ali već nakon prvog udarca izgubio je svijest i borba je bila gotova. Neuništivi Maia tako je ostvario treću pobjedu prekidom u nizu i to ovog puta u situaciji gdje je vjerojatno izgubio prve dvije runde.

Sjajni Škot Stevie Ray je u skladu sa svojim nadimkom "Braveheart" došao do pobjede protiv Michaela Johnsona, ostvarivši svoju svakako najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri. Prema očekivanjima, dogodio se ovdje okršaj na nogama, no bez previše konkretne akcije. Prvu rundu Johnson je radio većinom direktom, dok je Ray pogodio nekoliko sjajnih kickova. Johnson je podigao tempo drugu rundu i na račun boljeg boksa ju je uzeo, no Ray je prezentirao veliku srčanost u trećoj rundi. Nakon otprilike dvije minute pogodio je udarac kojim je Johnsona uzdrmao, a onda je sve do kraja tražio prekid kroz dominaciju, no do njega nije došao. Očekivalo se kako će mu treća runda pripasti rezultatom 10-8, no tako je bilo samo kod jednog suca i to onog koji je prve dvije dao Johnsonu. Srećom po Raya, preostala dvojica su smatrali kako je uzeo i prvu rundu te je odnio pobjedu većinskom sudačkom odlukom.

Ekspresnu pobjedu prekidom upisao je Beneil Dariush koji je ponovno na putu prema Top 10 lake kategorije. Za ugroziti Franka Camacha, a nakon toga ga i ugušiti, trebalo mu je samo dvije minute. Za pobjedu prekidom, unatoč potpunoj dominaciji, Cyrilu Ganeu trebalo je 14 minuta i 46 sekundi. Zapravo, Don'talea Mayesa završio je polugom točno 14 sekundi prije kraja borbe. Pobjednik iste nije bio upitan, no Ganeu je svakako draže upisati još jedan prekid na svoj konto. Glavni program ove priredbe otvorila je nova impresivna predstava Muslima Salikhova. "Kralj Kung Fua" dominantno je savladao Laureana Staropolija, što je na kraju potvrdila čista jednoglasna sudačka odluka.

Glavna borba uvodnog programa bila je ona u kojoj je Randa Markos savladala Ashley Yoder jednoglasnom odlukom, a isti ishod upisao je Rafael Fiziev protiv Alexa Whitea. Suci su nakon tri runde bile skloni i Movsaru Evloevu koji je savladao Enriquea Barzolu, a Sergei Pavlovich je prekidom nakon dvije minute Mauricea Greenea. Loma Lookboonmee bila je bolja od Alexandre Albu, a Raphael Pessoa Nunes u prvoj je borbi programa savladao glavnog sparing partnera Stipe Miočića, Jeffa Hughesa.

UFC FIGHT NIGHT 162 - REZULTATI

Glavni program
Velter Demian Maiadef.Ben AskrenPrisiljavanje na predajuR33:54
LakaStevie Raydef.Michael JohnsonVećinska sudačka odluka
Laka Beneil Dariushdef.Frank CamachoPrisiljavanje na predaju R12:02
Teška Ciryl Ganedef.Don’tale MayesPrisiljavanje na predaju R34:46
Veltera Muslim Salikhovdef.Laureano StaropoliJednoglasna sudačka odluka
Uvodni program
Ženska slamka Randa Markosdef.Ashley YoderPodijeljena sudačka odluka
Laka Rafael Fizievdef.Alex WhiteJednoglasna sudačka odluka
Perolaka Movsar Evloevdef.Enrique BarzolaJednoglasna sudačka odluka
Teška Sergei Pavlovichdef.Maurice GreeneTKO (punches)R12:11
Ženska slamka Loma Lookboonmeedef.Aleksandra AlbuPodijeljena sudačka odluka
Teška Raphael Pessoa Nunesdef.Jeff HughesJednoglasna sudačka odluka
Linker
20. travanj 2024 04:30