UFC

Velika najava UFC-ovog pojačanja: 'Već se osjećam kao prvak, dokazat ću da mogu pobiti čitavu kategoriju!'

Manel Kape
 Screenshot (YouTube)
Velike najave stižu nam iz usta vrlo zanimljivog UFC-ovog pojačanja...

Možda još uvijek nema evenata, ali UFC je pokazao kako punom parom radi i na nekim drugim poljima pa je tako prošlog ožujka redove najjače svjetske MMA promocije pojačao Manel Kape (15-4).

Ovaj 26-godišnji borac rođen je u Angoli, živi i trenira u Portugalu, a najveću je slavu stekao u Japanu gdje je i ostvario najveći uspjeh dosadašnje karijere. Kape, naime, u UFC stiže na svom vrhuncu i s nedavno osvojenom titulom u bantam kategoriji japanskog Rizina. Pojasa vrijedna pobjeda dogodila se posljednjeg dana 2019. godine kada je pod njegovim udarcima pao Kai Asakura. Bila je to za Kapea treća pobjeda u nizu, a sve tri ostvario je nokautima u drugoj rundi.

Iako priznaje da je neko vrijeme mislio kako bi ostanak u Japanu bio najispravniji potez, Manel je nakon razgovora s trenerom i obitelji procijenio kako se nalazi u idealnoj situaciji i pravom trenutku za novi iskorak i izazove koje donosi UFC.

A u slavnom Octagonu želi odmah ono najbolje od najboljeg.

"Želim pokazati svoje vještine i postati UFC-ov prvak", poručuje Kape koji se namjerava za novo poglavlje u svojoj karijeri spustiti do muha kategorije jer njoj, kako sam kaže, i pripada, ali se u bantamu borio jer je to u Rizinu bila jedna od najjačih kategorija.

Kape nije trošio vrijeme i odlučio si je sam pronaći plesnog partnera za UFC debi. U njegovim očima, idealan suparnik za tu prigodu bio bi bivši prvak Cody Garbrandt.

"Realno, već se osjećam kao prvak. Svjetski sam prvak iz Rizina i borio sam se s protivnicima koji su nastupali u UFC-u. Primjerice, Ianom McCallom kojeg sam pobijedio. Borio sam se i s Kyojijem Horiguchijem, Ulkom Sasakijem te Takeyjem Mizugakijem. Mizugakija sam pobijedio, a on se nekoć borio s Garbrandtom. Ja sam prvak. Pa što onda ima smisla? Borba s prvakom u UFC-u", objašnjava Kape u razgovoru s MMA Fightingom.

"Ne želim previše čekati. Svjestan sam da mi neće odmah dati prvaka, ali će mi dati nekoga tko je peti ili možda treći na ljestvici. To je ono što želim. Želim se boriti s najboljima, pokazati svoje vještine i dokazati da mogu pobiti čitavu kategoriju. Osjećam se nezaustavljivo", poručio je borac nadimka 'Prodigio', a od čega je 'napravljen' saznat ćemo jednom kada zakorači u slavni kavez.

Linker
25. travanj 2024 12:55