UFC

Velike promjene na UFC-ovim rang ljestvicama: Ilia Topuria visoko se pozicionirao na ‘P4P‘ ljestvici

Ilia Topuria

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ove rang ljestvice ažurirane su nakon prošlotjednog UFC 298 eventa

Mnoštvo rangiranih boraca nastupilo je na prošlotjednom UFC 298 eventu. Gledali smo meč za pojas u perolakoj kategoriji, kao i rangirane borce iz nekoliko težinskih kategorija.

Krenimo od glavne borbe večeri, odnosno Ilije Topurije i Alexandera Volkanovskog. Ilia Topuria nokautirao je Volkanovskog u drugoj rundi borbe i preuzeo je tron u perolakoj kategoriji. Volkanovski je sada prvorangirani izazivač u toj kategoriji, a Max Holloway (2. mjesto) i Yair Rodriguez (3.) skliznuli su jedno mjesto prema dolje.

Pobjedom nad Volkanovskim, Topuria je dobio svoje mjesto i na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ rang ljestvici. Radi se o poretku najboljih boraca u organizaciji, neovisno o težinskoj kategoriji. Pobjedom nad trećeplasiranim Volkanovskim, Topuria je zauzeo peto mjesto u poretku, dok je Volkanovski pao sve do sedmog mjesta. Prije godinu dana držao je prvo mjesto na toj ljestvici.

Islam Makhachev zadržao je prvo mjesto, drugi je Jon Jones, zatim slijede Leon Edwards, Alex Pereira i spomenuti Topuria. Kamaru Usman ispao je iz ovog poretka nakon što je Topuria uskočio na rang ljestvicu.

Nekoliko promjena dogodilo se i u bantam kategoriji. Merab Dvalishvili uvjerljivo je porazio Henryja Cejuda, a tom pobjedom preskočio je Aljamaina Sterlinga u poretku izazivača. Gruzijac je sada prvorangirani izazivač u bantam kategoriji.

Henry Cejudo pao je tri mjesta i sada je šesti u poretku izazivača. Cory Sandhagen (3.), Petr Yan (4.) i Marlon Vera (5.) skočili su za jedno mjesto.

Drastičan skok napravio je Ian Garry u velter kategoriji. Irac nije oduševio izvedbom u meču protiv Geoffa Neala, ali došao je do pobjede podijeljenom sudačkom odlukom. Garry je prije tog meča zauzimao 10. mjesto, dok je Neal bio na osmoj poziciji u poretku izazivača. Nakon ažuriranja, Garry je šesti na rang ljestvici, dok je Neal pao na deveto mjesto. Garry je preskočio Seana Bradyja (7.), Stephena Thompsona (8.), Geoffa Neala i Vicentea Luquea (10.).

Robert Whittaker pobjedom nad Paulom Costom nije došao do skoka u poretku. Bivši prvak srednje kategorije ostao je na trećem mjestu, a ispred njega su Israel Adesanya i Sean Strickland, kao i prvak Dricus Du Plessis.

Paulo Costa pao je sa šestog na sedmo mjesto, a preskočio ga je Brendan Allen. Anthony Hernandez pobjedom nad Romanom Kopylovim preskočio je Chrisa Curtisa i Caia Borralha te sada zauzima 13. mjesto u poretku izazivača.

Mala promjena dogodila se u teškoj kategoriji. Marcos Rogerio de Lima skočio je s 15. na 14. mjesto, a Rodrigo Nascimento pao je s 14. na 15. mjesto. U ženskoj slamka kategoriji Mackenzie Dern skliznula je sa sedmog na osmo mjesto, dok je Amanda Ribas zauzela njenu prijašnju poziciju.

U ženskoj muha kategoriji, Miranda Maverick novo je ime unutar top 15. Talentirana američka borkinja porazila je Andreu Lee i tom pobjedom si je priskrbila 14. mjesto u poretku izazivačica. Jasmine Jasudavičius pala je na 15. mjesto.

Kompletne rang ljestvice po kategorijama pogledajte klikom na LINK.

Linker
26. travanj 2024 08:04