UFC

Vettori i Hill upisali najveće pobjede u karijeri, 'The Monkey Kingu' trebale samo 22 sekunde!

Jack Hermansson i Marvin Vettori
 Screenshot (Twitter, UFC)
Odlična akcija i atraktivni potezi obilježili su borilački događaj u Las Vegasu

Umjesto predviđenih 11, noć sa subote na nedjelju u lasvegaškom APEX kompleksu donijela nam je svega osam okršaja.

Naime, u posljednjim trenucima dvije su borbe otkazane zbog pozitivnog COVID-19 testa, a jedna zbog drugih zdravstvenih problema.

No, unatoč nešto skromnije popunjenom programu, fanovi koji su pratili UFC Vegas 16 ne bi trebali biti razočarani jer smo u kavezu imali prilike vidjeti neke zaista odlične borbe i poteze.

Vettoriju pobjeda karijere

Krenimo redom od glavne borbe večeri. Marvin Vettori (16-4-1) upisao je najveću pobjedu svoje profesionalne karijere. Sjajni 27-godišnjak iz Tridenta nakon 25 minuta akcije svladao je četvrtorangiranog Jacka Hermanssona (21-6) te bi od idućeg tjedna trebao postati najbolje rangirani talijanski borac u povijesti UFC-a.

Vettori je sjajno otvorio ovaj meč i već je u prvoj rundi u nokdaun poslao Hermanssona koji je pokazao veliko srce, preživio 'ground and pound' i uspješno se vratio u borbu. U sljedećih 20 minuta gledali smo ipak puno izjednačeniju akciju koja se uglavnom odvijala na nogama. Sijevali su udarci s obje strane, razmjene su bile česte, a ritam upravo onakav kakav fanovi i vole vidjeti u kavezu.

Oba borca u posljednjim su minutama dala sve od sebe, ali na kraju je pobjeda, već četvrta u nizu, otišla u ruke mladog Talijana.

Hill zaustavio Saint Preuxa, 'The Monkey King' oduševio

A svoju najveću pobjedu u sunaslovnoj je borbi večeri upisao i Jamahal Hill (8-0, 1 NC). Bivši protivnik Darka Stošića bio je vrlo efikasan u meču protiv Ovincea Saint Preuxa (25-15).

Hill i OSP od prve su minute ponudili vrlo aktivnu borbu na nogama. I jedan i drugi odlično su kombinirali kickove i ručne tehnike, no Jamahal je bio brži, precizniji i nešto odlučniji te je nakon velike serije u drugoj rundi uzdrmao Saint Preuxa i natjerao suca da zaustavi meč.

Spomenimo i da je u svom UFC debiju do ekspresne i impresivne pobjede stigao Jordan Leavitt (8-0). Zanimljivog borca nadimka 'The Monkey King' već smo imali priliku predstaviti, a da se radi o pojačanju za UFC dokazao nam je za samo 22 sekunde kada je 'slamom' nokautirao Matta Wimana i tako upisao svoju osmu profesionalnu pobjedu.

UFC Vegas 16 rezultati:

Marvin Vettori def. Jack Hermansson via jednoglasna odluka (49-46x 2, 49-45)

Jamahal Hill def. Ovince Saint Preux via TKO, R2 (3:37)

Gabriel Benitez def. Justin Jaynes via TKO, R1 (4:06)

Roman Dolidze def. John Allan via podijeljena odluka (28-29, 30-27, 29-28)

Jordan Leavitt def. Matt Wiman via KO, R1 (0:22)

Uvodne borbe:

Louis Smolka def. Jose Quinonez via TKO, R2 (2:15)

Ilia Topuria def. Damon Jackson via KO, R1 (2:38)

Jake Collier def. Gian Villante via jednoglasna odluka (30-27 x3)

Otkazane borbe:

Montana De La Rosa vs. Taila Santos - pozitivan COVID test

Nate Landwehr vs. Movsar Evloev - pozitivan COVID test

Jimmy Flick vs. Cody Durden - drugi zdravstveni problemi

Linker
15. travanj 2024 01:12