UFC

(VIDEO) Alex Pereira dobio smeđi pojas u BJJ-u, trener poručio: ‘Koristio je BJJ da preživi‘

Alex Pereira vs. Israel Adesanya 

 JAMIE SQUIRE/Getty images/Profimedia
Fanovi su kritizirali trenera jer ukoliko ga je rušio Adesanya, što će tek biti sa boljim grapplerima

Prošle subote Alex Pereira je po treći puta u borilačkoj karijeri pobijedio Israela Adesanyu, no po prvi puta u MMA-u gdje je i ulog nedvojbeno bio najveći. U petoj rundi borbe tehničkim nokautom svladao je prvaka i uzeo mu to prestižno mjesto, tako da je sada postao prvi čovjek koji je u srednjoj kategoriji pobijedio Adesanyu.

Bila je to dobra borba, no ulazeći u zadnju rundu na sudačkim karticama je ipak vodio Adesanya. Uzeo je tri runde te je samo trebao izbjeći prekid da dođe do šeste uzastopne obrane titule, no nije uspio jer je Pereira uistinu elitni udarač.

Snage Pereirinih udaraca bio je svjestan i Adesanya koji je nekoliko puta tokom borbe inicirao i klinč te je čak i rušio Pereiru što je dosta dobro funkcioniralo, ali treba biti iskren i reći da Pereira nije najbolji grappler. Nije to ni čudno s obzirom da se cijeli život bavi kickboksom, ali fanovi su mu svejedno prigovarali nakon borbe da kada ga je rušio Adesanya (koji također ne slovi kao vrhunski grappler), što bi mu tek napravio netko tko se u tom segmentu borbe snalazi bolje.

Bez obzira na to, Alex Pereira je dobio smeđi pojas u BJJ-u. Četvrti je to po redu i posljednji prije crnog, a trener je to opravdao riječima da se ‘‘koristio BJJ-om da se obrani‘‘. Ariel Helwani je na društvenim mrežama podijelio videozapise i fotografije Pereirine promocije, a video ćete pronaći pri dnu članka.

Koliku smeđi pojas ima težinu kod Pereire, saznat ćemo ako ga uistinu i upare s nekim grapplerom.

Linker
26. travanj 2024 11:33