UFC

Whittaker o Pereiri: ‘Stilski mi bolje odgovara od Izzyja, ali jeste li vidjeli koliki je taj tip?‘

Robert Whittaker

 Screenshot (youtube, Xcellent Mma)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije pohvalio je Adesanyu i Pereiru

Puno je kritika na račun Alexa Pereire kad je u pitanju njegovo hrvanje i ‘‘grappling‘‘. Činjenica je da se čak i Israel Adesanya pokazao boljim od njega u tom segmentu, a zbog toga se nameće pitanje kako bi se Pereira nosio protiv tehnički potkovanijih hrvača od Adesanye.

Izzy je borac koji je takve probleme riješio vrlo dobrom obranom od rušenja koju Pereira zasad ne posjeduje i sigurno je da borci poput Roberta Whittakera ili Marvina Vettorija vide svoju šansu protiv novog prvaka. Upravo je Robert Whittaker na jednoj od konferencija za medije ususret UFC 284 eventu (12.2.2023.) dao svoj osvrt na Alexa Pereiru i njegovu pobjedu protiv Adesanye.

‘‘Izzy mi polako prirasta srcu. Nakon što sam ga pomno proučavao i istražio, počeo mi se sviđati. Mislim da oba borca trebaju biti ponosni na svoje nastupe. Kao što sam prije već rekao, ne gledam dalje od Paula Coste u ovom trenutku, ali mislim da mi Pereira stilski bolje odgovara od Israela, zbog načina na koji stoji u gardu i kreće se prema naprijed. Mislim da mi njegov način borbe daje prednost. Ali govoreći sve ovo, jeste li vidjeli veličinu tog tipa? Zašto nitko ne priča o tome. Tip je div, apsolutni div. Tko je pustio ovog tipa unutra?‘‘, rekao je Whittaker uz osmijeh na licu, a uspio je nasmijati i okupljene predstavnike medija.

Whittaker kao i obično nije prionuo na nikakve prozivke, nego je zapravo otkrio koliko su ga oduševila obojica boraca, ali to ne znači da će odustati od novog napada na titulu. Srednja kategorija ponovno je postala zanimljiva dobivši novog prvaka i mnogi se sada žele okušati s Alexom Pereirom. Vjerojatnost je kako će ipak Adesanya biti sljedeći na redu, a Whittakera prije svega čeka meč protiv Paula Coste zakazan za UFC 284 event u Australiji.

Linker
20. travanj 2024 06:30