UFC

(VIDEO) Alexey Oleynik demonstrirao svoju specijalku na UFC-ovoj borkinji

Alexey Oleynik i Ji Yeon Kim
 Screenshot (instagram, Jiyeon Kim)
Ruski veteran Alexey Oleynik ovog vikenda nastupa na ‘‘UFC on ESPN 25‘‘ priredbi

43-godišnjem veteranu borba protiv Sergeyja Spivaka biti će čak 76. u profesionalnoj MMA karijeri (59-15-1, 8-6 UFC). Većinu, točnije 46 od ukupno 59 pobjeda ostvario je submissionom, a naročito je poznat po svojoj specijalki, ''Ezekiel'' gušenju. Spomenutim zahvatom završio je čak 14 protivnika te je time rekorder među MMA borcima. Brazilski judoka Ezequiel Paraguassu čovjek je po kojemu je Oleynikova omiljena tehnika nazvana, a prezentirao je 1988. godine na pripremama za Olimpijske igre u Seoulu.

Dva borca unutar UFC-a podlegli su Oleynikovom ''Ezekielu''. Teško je reći je li bilo spektakularnije kada ga je izveo na Viktoru Pešti koji mu je bio u full mount poziciji u trenutku finiša ili protiv Juniora Albinija kojega je uhvatio u gušenje dok su bili u stojećem položaju te dovršio posao u parteru. Pregršt je videa i članaka koji se bave objašnjavanjem ove tehnike do najsitnijih detalja, no može li bolje od videa u kojemu ''Boa Constrictor'' objašnjava detalje zahvata?

Korejska borkinja UFC-ove muha kategorije volontirala je u ulozi osobe na kojoj Oleynik prezentira svoju specijalku. Ruski borac objašnjava kako je bitno da ona ruka s prednje strane protivnikova vrata bude pod nagibom od 45 stupnjeva, a pokazuje i gdje bi ju točno trebalo pozicionirati. Zapanjujuća je reakcija kojom je naveo Korejku na tapkanje. Ona je također podijelila video na svom Instagram profilu te mu se zahvalila uz obećanje kako će isprobati tehniku jednoga dana. Možda već 14. kolovoza protiv Molly McCann na ''UFC Fight Night 192'' priredbi. Spomenuti video možete pogledati pri dnu članka.

Linker
19. travanj 2024 19:02