UFC

(VIDEO) Aperkatom mu je izbio štitnik za zube: Rumunjski poluteškaš zaustavio je niz opakog Ukrajinca

Nicolae Negumereanu (lijevo) vs. Ihor Potieria 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jedan od boljih finiša na sinoćnjem UFC 277 eventu dogodio se već u drugoj borbi večeri

Na zanimljivom ispitu sinoć se našao rumunjski poluteškaš Nicolae Negumereanu (13-1-0, 4-1 UFC). 27-godišnji borac tražio je svoju četvrtu uzastopnu pobjedu pod okriljem UFC-a, a imao je vrlo nezgodnog protivnika.

UFC ga je upario s Ukrajincem Ihorom Potieriom (20-3-0, 0-1 UFC). 26-godišnji Ukrajinac ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom izborio je u devetom mjesecu protekle godine, nokautiravši do tada neporaženog Lukasza Sudolskog. Potieria je Poljaka nokautirao već u prvoj rundi, a to mu je bila 17. uzastopna pobjeda. Sinoć je Potieria odrađivao svoj UFC debi i bilo je zanimljivo vidjeti kako će se snaći na puno višoj razini od one na kojoj se do tada borio.

Prva runda prošla je bez previše akcije. Rumunj je dvaput rušio svog protivnika, no akcije je nedostajalo i publika u Dallasu počela je glasno protestirati. Druga runda zato je ponudila posve drukčiju priču i gledali smo puno više uzbuđenja.

Tri i pol minute potrajala je druga runda, a borci su pogodili ukupno 74 značajna udarca. Negumereanu je pogodio 43, a Potieria 31. Ukrajinac je zapravo izgubio meč u toj drugoj rundi, a završnica je bila spektakularna.

Negumereanu je počeo sjajno pogađati koljenima iz klinča i ukrajinski poluteškaš nije dobro reagirao na takve napade. Počeo je Potieria izbjegavati razmjene, a Rumunj je namirisao krv i samo je dodatno pojačao svoju agresivu. Kombinacijom boksačkih tehnika i udaraca koljenom u tijelo, Negumereanu je tražio prekid. Jedan od jačih i konkretnijih udaraca bio je desni aperkat kojim je protivniku izbio zaštitnu gumu za zube iz usta. Guma je velikom brzinom izletjela iz Potierinih usta te se očito radilo o vrlo snažnom udarcu.

Ukrajinac se hrabro pokušavao oduprijeti napadima Negumereanua, ali rumunjski borac nije mu davao niti sekunde predaha i ubrzo je naveo suca na prekid meča. Tehničkim nokautom Negumereanu je upisao četvrtu UFC pobjedu zaredom i možda je vrijeme da ga UFC upari s rangiranim protivnikom.

Aleksa Čamur, Ike Villanueva, Kennedy Nzechukwu i Ihor Potieria imena su koja je nanizao u posljednja četiri nastupa, ali treba istaknuti kako je Čamura i Nzechukwua pobijedio tijesnim podijeljenim sudačkim odlukama. Rumunjski poluteškaš vidno napreduje iz borbe u borbu i s kime god ga UFC upari u sljedećem nastupu, bit će ga zanimljivo popratiti.

A kako je izgledala završnica njegovog meča protiv Potierie, pogledajte u videu koji se nalazi pri dnu ovog teksta.

Linker
24. travanj 2024 04:18