Ostalo

(VIDEO) Ovo je jedan od najbrutalnijih nokauta u 2022. godini: Daichi Abe podsjetio nas je na kultni Pride

Daichi Abe vs. Marcos Yoshio Souza

 Screenshot (twitter, Rizin Ff English)
Iskusni japanski borac ‘‘soccer kickom‘‘ je dokrajčio već nokautiranog protivnika

Proteklog vikenda u kultnoj Saitama Super Areni održan je Rizin 37 event. Japanska promocija nije opravdala očekivanja koja su postavljena kad je promocija započela s radom i zanimanje za njihove evente drastično je opalo.

Razlog tome svakako je i roster koji sada uglavnom čine domaći borci koje se uparuje s istrošenim stranim borcima na zalasku karijere. Tako je u ‘‘main eventu‘‘ nastupila Seika Izawa koja je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi pobijedila Lauru Fontouru. Ova imena vjerojatno ne znače puno niti zagriženijim MMA fanovima.

Sunaslovna borba večeri ponudila je nešto poznatije ime u vidu Jessice Aguilar, bivše UFC-ove borkinje, ali 40-godišnja Meksikanka upisala je četvrti poraz zaredom. Jednoglasnom odlukom izgubila je od domaće predstavnice Ayake Hamasaki.

Ipak, među svim nastupima vrijedi izdvojiti obračun Daichija Abea (11-5-0) i Marcosa Yoshia de Souze (9-3-0). Bila je to borba u ‘‘catcweightu‘‘ do 80 kilograma, a završila je sredinom druge runde.

Pobijedio je domaći predstavnik, a Daichi Abe ujedno je istaknuo i kandidaturu za jedan od najbrutalnijih nokauta u ovoj kalendarskoj godini. Bivši UFC-ov borac desnicom je brutalno nokautirao svog protivnika, ali prije nego je sudac uspio prekinuti meč, Abe je podsjetio i na mečeve iz legendarnog Pridea. ‘‘Soccer kickom‘‘ pogodio je nokautiranog protivnika u glavu, no treba istaknuti kako uistinu nije bilo potrebe za takvim udarcem. Naravno, Abe se borio sve do sučeva prekida i ovime zapravo nije prekršio pravila.

Abe je tako došao do druge uzastopne pobjede, nakon što je u trećem mjesecu pobijedio Kiichija Kunimotoa na Rizin 34 eventu. Brazilski borac Souza upisao je teški poraz, a to mu je bio prvi nastup nakon drugog mjeseca 2020. godine i pobjede protiv Falca Neta.

Daichi Abe borac je koji je 2017. godine debitirao u UFC-u te je slavio protiv Hyuna Gyu Lima. Međutim, uslijedili su porazi od Lukea Jumeaua i Li Jinglianga, a to je ujedno bio i njegov posljednji nastup pod okriljem UFC-a. Nakon toga upisao je i dva uzastopna poraza u ONE Championshipu, a sada nastupa za Rizin i očito mu ide nešto bolje nego u jačim svjetskim MMA promocijama.

Linker
26. travanj 2024 11:14