UFC

(VIDEO) Atomski napadi i brutalne serije udaraca: Pogledajte kako je Pereira uništio Rountreeja i obranio pojas

Alex Pereira i Khalil Rountree Jr.

 Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia
Izazivač se dobro držao tijekom prve dvije runde, no u nastavku je uslijedila ‘Poatanova‘ ofenziva, a u četvrtoj dionici - kraj

Iza nas je UFC 307 priredba koju je, u glavnoj borbi večeri, obilježio Alex Pereira svojom pobjedom nad Khalilom Rountreejem Jr-.om, odnosno trećom obranom naslova poluteškaškog prvaka u ovoj godini. Amerikanac je hrabro ušao u meč i isporučio dvije vrlo dobre runde, no u nastavku je izgubio na energiji, brzini i eksplozivnosti, dok je "Poatan" s, druge strane, pojačao tempo i na koncu slavio tehničkim nokautom.

Prijelomna je bila četvrta runda u kojoj je Rountree Jr. pao u ritmu, a Pereira "dodao gasa" i krenuo u potpunu ofenzivu prema svom protivniku. Brazilski udarač najprije je preciznim i snažnim direktima krenuo razbijati "The War Horsea", koji se kretao prema unazad i tražio spas, no spasa mu nije bilo budući da je Pereira nastavio vršiti pritisak na njega i na inicijalne direkte vezati i snažne krošee, odnosno koljena, te mu nanositi ogromnu štetu na licu.

Ključna sekvenca dogodila se u posljednjoj minuti četvrte dionice kada je Pereira pritisnuo Rountreeja Jr-.a uz žicu i obasipao ga udarcima, te eskivirao poneki kontranapad, a onda, pola minuta prije kraja runde, vezao dva razorna krošea u tijelo protivnika, odnosno aperkat u bradu, nakon čega je 34-godišnji američki poluteškaš pao na pod, a priču u oktogonu Delta Centra bio je kraj. Kako je sve to izgledalo možete pogledati OVDJE.

Linker
06. listopad 2024 21:16