UFC

Treba mu odmor! Alex Pereira ispričao što je sve pošlo po krivu tijekom vrlo teškog kampa za UFC 307

Alex Pereira

 Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia
‘‘Poatan‘‘ je jedan od najaktivnijih boraca u UFC-u, a izgleda da se ta visoka aktivnost počinje odražavati na njegovom tijelu

U protekle tri godine, Alex Pereira je bio jedan od najaktivnijih boraca u UFC-u.

Također je postao jedna od najvećih zvijezda borilačkog sporta, a vrlo je moguće da je njegova velika aktivnost tome pridonijela. No, čak i "Poatan" ima svoje granice, a to je saznao tijekom priprema za UFC 307 koje su bile ispunjene brojnim nedaćama.

Od ozljeda i bolesti do problema s putovanjem, Pereira se suočio s raznim izazovima dok se pripremao za subotnju borbu protiv Khalila Rountreeja u Delta Centru, u Salt Lake Cityju.

Popularni brazilski prvak nije otkrio nijednu od tih poteškoća sve dok nije pobijedio Rountreeja zaista brutalnim udarcima u četvrtoj rundi prepunoj krvi.

"Borba je bila jako teška, ali samo moj tim zna koliko je ovaj kamp bio stvarno težak", rekao je Pereira na konferenciji za novinare nakon borbe. "Prošao sam kroz puno stvari koje nitko ne zna. Bio sam u Brazilu prije otprilike mjesec dana. Imao sam problema s vizom. Svaki dan sam išao u konzulat, pokušavajući vidjeti je li moj putovnica spremna za preuzimanje. Na kraju sam uspio doći u SAD.‘‘

‘‘Proveo sam oko tjedan dana u Connecticutu i bio sam ovdje tri tjedna. U međuvremenu sam bio na antibioticima. Imao sam groznicu. Grlo mi je bilo jako loše. Puno se toga dogodilo. Također, dok sam bio u Brazilu, ozlijedio sam rebro. To je ozljeda koju sam imao prije otprilike godinu dana i ponovno se pojavila. Tako da sam se i s tim borio."

"Kad sam došao ovdje, grlo mi je i dalje bilo loše. Otišao sam liječniku i dobio novu dozu antibiotika. Čak sam snimio video u to vrijeme. Rekao sam u videu da ću ga pokazati ako pobijedim. Tako da ćemo ga možda objaviti kasnije. Prošao sam kroz mnogo toga.

‘‘Također, ligament u mom prstu na nozi koji sam ozlijedio na UFC-u 300 ponovno me mučio. Tako da je bilo puno problema tijekom ovog kampa i borba je bila teška, ali pripreme su bile još teže i trenutno sam jako ponosan na sebe."

Zvuči kao da bi Pereira trebao na malo duži, i to svakako zasluženi odmor.

Linker
06. listopad 2024 21:16