UFC

(VIDEO) Atraktivni ‘Demolidor‘ danas je na velikom testu: Prisjetite se njegove kontroverzne pobjede u posljednjem nastupu

Michel Pereira vs. Ihor Potieria

 Screenshot (youtube, Ufc)
31-godišnji Michel Pereira danas ima borbu koja bi čak mogla odrediti tijek njegove karijere

Osim PFL-ovog spektakla u Saudijskoj Arabiji, ljubitelji MMA-a večeras će moći uživati u još jednom eventu pod okriljem UFC-a, vodeće svjetske MMA organizacije. UFC Fight Night 245 naziv je nešto manjeg eventa koji će poslužiti kao dobra uvertira za spektakl koji nas čeka idući tjedan, a to je UFC 308 u Abu Dhabiju.

Večerašnji UFC-ov event ne obiluje zvijezdama i borcima iz samog vrha, ali glavna borba večeri vrlo je intrigantna. Anthony Hernandez i Michel "Demolidor" Pereira ukrstit će rukavice u svojevrsnom meču "za iskorak".

Obojica bilježe sjajne rezultate u posljednje vrijeme i rangirani su unutar top 15. Pereira je slavio u posljednjih osam nastupa, od čega su tri došla unutar UFC-ove srednje kategorije. Sve tri pobjede u ovoj kategoriji ostvario je prekidima u prvoj rundi, a ti mečevi ukupno su potrajali tri minute i jednu sekundu. Impresivno, zar ne?

"Demolidor", nekadašnji borac SBC organizacije, svoj posljednji nastup odradio je u petom mjesecu ove godine. "Submissionom" nakon sam 54 sekunde svladao je Ihora Potieriu i po treći put zaredom osvojio je bonus za najbolje izdanje večeri. Međutim, određena kontroverza dogodila se u tom meču.

Pereira je saltom unatrag prošao gard protivnika, ali pritom je pogodio Potieriu nogom u glavu, dok se Ihor nalazio na leđima. Udarac nogom u glavu dok je protivnik na tlu nije dozvoljen prema UFC-ovim pravilima. Prekid meča uslijedio je nedugo poslije, a Potieria se žalio zbog nedozvoljenog udarca koji je bio plod Pereirine akrobacije.

‘‘Tri dobro poznate atletske komisije u SAD-u rekle su kako je Pereira trebao biti diskvalificiran. Ali borba se odvila u Brazilu i vidjet ćemo što će reći komisija u Rio de Janeiru. Oni su na prvu također htjeli diskvalificirati Pereiru. Prihvaćam što god bude ponuđeno, ali želim da sve bude pošteno odrađeno. Nadam se da će biti pravde i da će ova borba biti poništena.", napisao je tada Potieria putem Instagrama, ali njegova žalba nije uvažena i Pereira je zadržao svoju pobjedu.

"Demolidor" otkako je prešao u srednju kategoriju izgleda kao borac koji je konačno spreman za iskorak i pohod na sami vrh. Ali, pravi test čeka ga danas. Anthony "Fluffy" Hernandez znatno je kvalitetniji od trojca koji je Pereira porazio unutar srednje kategorije (Potieria, Oleksiejczuk, Petroski) i borac za kojeg se također vjeruje da je potencijal za visoke pozicije u poretku.

Hernandez je na početku svoje UFC karijere upisao dva poraza u prva tri nastupa. Markus Perez završio ga je "submissionom", dok ga je Kevin Holland nokautirao za samo 39 sekundi. Ipak, nakon poraza od Hollanda, Hernandez je uzeo malo dulju pauzu i vratio se kao preporođen borac.

"Nema puno boraca koji bi se javili na telefon kada UFC zove da vam ponudi Rodolfa Vieiru kao protivnika.", riječi su koje Joe Rogan izrekao u drugom mjesecu 2021. godine tijekom borbe između Hernandeza i Vieire.

Rodolfa Vieiru tada je pratio veliki "hype". Elitni BJJ majstor građen "poput Herkula" nije bio poželjan protivnik nikome u srednjoj kategoriji, ali Hernandez nije mario. Ušao je u kavez s ovim "čudovištem", preživio je njegov početni nalet, a zatim ga je slomio svojim visokim tempom. Ne samo da je porazio Vieiru, nego je višestrukog svjetskog prvaka u BJJ-u završio "submissionom". Bilo je to jedno od najvećih iznenađenja te godine i ujedno početak "Fluffyjevog" pobjedničkog niza.

Hernandez je nanizao još četiri pobjede i dogurao je unutar top 15. 30-godišnji "Fluffy" borac je nevjerojatnog tempa i kondicijske spreme, a krasi ga jako dobro hrvanje i BJJ vještine. Michel Pereira imat će prednost dok se borba odvija u stojci, ali "Demolidor" je ranije u karijeri pokazivao slabosti kada borba završi "u dubokim vodama". Bit će jako zanimljivo vidjeti može li "Fluffy" odvesti "Demolidora" u te vode i zatim ga "utopiti" ili slijedi nova serija akrobacija i brzi finiš u režiji Michela Pereire.

Ostatak "fight carda" nudi nekoliko potencijalno vrlo interesantnih mečeva

Program ovog eventa kao što smo već naveli, ne nudi ona najzvučnija imena, ali radi se o pristojnom posloženom "fight cardu". Rob Font i Kyler Phillips odmjerit će snage u "co-main eventu", a sigurno će jako uzbudljiv biti okršaj Daniela Pinede i Darrena Elkinsa, dvojice boraca koji su uvijek spremni poginuti unutar kaveza.

Čekaju nas i novi nastupi Brada Katone, Matheusa Nicolaua, kao i Robelisa Despaignea, kubanskog teškaša zastrašujućih fizikalija. Mečevi sigurno neće razočarati i stoga nemojte propustiti ovaj UFC-ov event.

Kada počinje event i tko ima prava na prijenos?

UFC-ov Apex ugostit će ovu priredbu, a preliminarni dio programa započet će u 22:00 sata. "Main card" na rasporedu je od 1:00h ujutro, a prijenos "main carda" bit će dostupan putem SK Fight kanala. Naravno, korisnici UFC Fight Passa mogu pogledati kompletan event.

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Linker
19. listopad 2024 14:01