UFC

(VIDEO) Bio je to prvi nokaut Fizieva u UFC-u: Sjajnom boksačkom kombinacijom srušio je Moicana

Rafael Fiziev i Renato Moicano

 Screenshot (youtube, Ufc)
29-godišnji majstor muay Thaija prezentirao je svoje sjajne vještine u stojci

Odličan meč čeka nas ovog vikenda u glavnoj borbi večeri na UFC on ESPN 39 priredbi. Rafael dos Anjos i Rafael Fiziev obračunat će se u meču koji su njih dvojica nazvali ‘‘borbom za najboljeg Rafaela u UFC-u‘‘.

Zapravo se radi o obračunu sedmorangiranog (RDA) i desetorangiranog (Fiziev) izazivača UFC-ove lake kategorije. Pobjednik ovog meča primaknut će se samom vrhu kategorije i potencijalnom napadu na titulu. RDA je već bio prvak ove kategorije, ali najbolji dani tek slijede za Rafaela Fizieva.

29-godišnjak rođen u Kazahstanu, a trenutno s boravištem na Tajlandu, jedan je od najatraktivnijih boraca u kategoriji. Pet pobjeda u šest nastupa njegov je UFC rezime, a izgubio je samo u debiju protiv Magomeda Mustafaeva. Nakon toga uslijedilo je pet uzastopnih pobjeda, a neke od njih bile su impresivne.

Takva je ona koju je upisao krajem prošle godine protiv Brada Riddella. Fiziev je svog povremenog sparing partnera nokautirao u trećoj rundi borbe, a to je napravio spektakularnim kružnim udarcem nogom. Kroz svoja posljednja četiri nastupa, Fiziev je svaki put nagrađen bonusom, dvaput za borbu večeri, a dvaput za najbolju izvedbu.

Jedan od bonusa za najbolju izvedbu zaslužio je krajem 2020. godine. Fiziev je tada nokautirao Renata Moicana u prvoj rundi borbe, a bila je to prva Rafaelova pobjeda prekidom pod okriljem UFC-a.

Kombinacija kojom je Fiziev nokautirao Moicana pokazuje koliko je ovaj nekoć uspješni muay Thai borac tehnički sjajno potkovan u stojci. Fiziev je kombinaciju otvorio ljevicom koju je plasirao u tijelo Moicana, a zatim ga je uzdrmao desnicom koja je odsjela na bradi Brazilca, a sve je dovršio brutalnim lijevim krošeom. Moicano je završio na podu, Fiziev je stigao zadati još jedan udarac, a sudac nakon toga prekida meč. Čvrsti Moicano žalio se na prekid, ali dojam je kako bi pretrpio nepotrebnu štetu da se meč nastavio.

Ususret ovotjednoj priredbi, UFC nas je počastio ovim sjajnim nastupom Rafaela Fizieva, a pogledati ga možete u videu pri dnu teksta.

Linker
17. travanj 2024 13:37