UFC

(VIDEO) Bisping upao na Rockholdov trening: Pogledajte kako je protekao susret nekoć velikih rivala

Luke Rockhold i Michael Bisping
 Screenshot (Instagram)
Prošlo je pet godina od njihovog posljednjeg okršaja u UFC-ovom Octagonu

Michael Bisping posjetio je kalifornijsku RVCA dvoranu i tamo sreo svog nekadašnjeg rivala Lukea Rockholda.

Iako je riječ o jednom od žešćih UFC-ovih rivalstava, pet godina nakon njihovog posljednjeg susreta čini se da su bivši prvaci zakopali ratnu sjekiru.

Čim je stigao u dvoranu svog dugogodišnjeg trenera Jasona Parilla, Bisping je uz veliki osmijeh na licu pozdravio Rockholda, pao je tu i zagrljaj, a nešto kasnije Mike se podružio i Lukeovim psom te u šali zaključio kako ga Luci voli više nego svog vlasnika.

Bisping i Rockhold dvaput su se borili kao članovi UFC-a. U studenom 2014. pobjedu gušenjem odnio je američki borac. Luke je nakon tog susreta svladao i Lyota Machidu, a potom i Chrisa Weidmana kojem je oduzeo pojas u srednjoj kategoriji. U lipnju 2016. Rockhold je imao dogovoren revanš s Weidmanom, ali Chris morao otkazati svoj nastup. Ukazanu priliku tada je objeručke prihvatio Bisping koji je uskočio kao zamjena, nokautirao Rockholda, postao prvak i ujedno priredio jedno od većih UFC-ovih iznenađenja.

Bisping se službeno umirovio 2018. nakon dva uzastopna poraza (Georges St-Pierre i Kelvin Gastelum), a iste se godine njegovom nekadašnjem treneru Parillu priključio upravo Rockhold koji već neko vrijeme radi na svom potencijalnom povratku u Octagon.

Lukea, podsjetimo, u akciji nismo gledali otkako ga je na u srpnju 2019., u njegovom poluteškaškom debiju, nokautirao danas aktualni prvak Jan Blachowicz.

Linker
16. travanj 2024 20:06