UFC

(VIDEO) Bivši prvaci analizirali kontroverznu situaciju: Bisping i Cruz podržali trenera Drysdalea!

Dominick Cruz i Michael Bisping
 Screenshot (Instagram)
"Kada Max pogleda snimku borbe, mislim da će biti ponosan na svog trenera"

Bivši UFC-ovi prvaci Dominick Cruz i Michael Bisping iznijeli su svoje mišljenje o kontroverznoj situaciji s prošlog vikenda održane UFC on ESPN 11 priredbe.

Razgovor trenera Roberta Drysdalea i njegovog borca Maxa Rohskopfa (5-1) privukao je puno pozornosti u MMA zajednici.

Spomenuti dvojac je, podsjetimo, svoje mjesto na naslovnicama dobio zbog jedne verbalne razmjene u pauzi između druge i treće runde Rohskopfovog meča s Austinom Hubbardom (12-4). 25-godišnji borac bio je nakon prvih 10 minuta dvoboja vidno iscrpljen, a moguće i uzdrman od nekoliko teških udaraca te je od svog trenera tražio da zaustavi borbu.

Ovaj se s time nije složio te ga je uporno nagovarao na nastavak, no u konačnici se Max nije podigao sa stolca pa je sudac nakon kratkog razgovora s njim odlučio prekinuti meč.

"Nije mi žao, učinio sam ispravnu stvar. Učinio bih to ponovno. A da mogu promijeniti jednu stvar, inzistirao bih još više jer nije bio ozlijeđen. Posao trenera je da sportaša gura do krajnjih granica tehničkog, fizičkog i psihičkog dijela igre. Mislim da je on izgubio razum. Postao je umoran i slab u glavi", između ostalog je poručio Drysdale nakon priredbe.

I dok su ga mnogi kritizirali, Dominick Cruz i Michael Bisping su u analizi nakon eventa pružili podršku treneru i javnosti pokušali objasniti zašto mu Rohskopf ne bi trebao ništa zamjeriti.

"Da, primio je neke udarce. Naravno, bio je i umoran, ali slažem se s trenerom. On ga je pokušao nagovoriti na nastavak borbe i natjerati ga da psihički ne odustane. Vjerujem i da će Max, kada pogleda snimku, biti razočaran samim sobom. To kažem s poštovanjem jer boravak u Octagonu bez zraka je najusamljenije mjesto na svijetu, a ako ste toliko iscrpljeni to je nešto najgore što vam se može dogoditi", komentirao je Bisping, a onda se nadovezao nekoć najbolji borac iz bantam kategorije:

"Vjerojatno je Rohskopf vjerovao da će njegova kondicija u kombinaciji s hrvanjem biti dovoljna. A kada to nije upalilo... Pored toga, vjerojatno nije još doživio da netko tako odgovara na njegova rušenja i ostaje u borbi. Tu je i razlika u borcima koji u UFC dođu s pet mečeva iza sebe u odnosu na one koji imaju 15 poput Hubbarda. Iskustvo igra veliku ulogu kada pričamo o podnošenju udaraca i povratku nakon što vas protivnik njima ruši. To nije lako kako izgleda. U tijelu se stvara panika. Treba pored toga disati, treba se opustiti, znati kako se vratiti na noge, kako izboriti dobre pozicije... Ja sam tu vidio nedostatak iskustva. Ne znam hoće li biti razočaran, ne znam ni kako se njegovo tijelo osjećalo i kakav je bio u glavi. Ali kada ponovno pogleda tu borbu i vidi kako je trener bio uz njega, mislim da će onda biti ponosan na njega, pogledati sebe u lice i napraviti neke promjene", zaključio je Cruz.

Linker
19. travanj 2024 20:21