UFC

(VIDEO) Borba Chandlera i Oliveire svakako je jedan od ovogodišnjih UFC dragulja

Michael Chandler vs. Charles Oliveira

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
2021. godina prepuna je kandidata za najbolju MMA borbu godine

Nakon umirovljenja Khabiba Nurmagomedova, UFC je trebao novog prvaka lake kategorije. Iako je Dagestanac još u listopadu prošle godine objesio rukavice o klin, UFC je do proljeća čekao, nadali su se promjeni njegovog stava. Kad to nisu dočekali, odnosno kad je nakon nekoliko sastanaka Dana White napokon prihvatio činjenično stanje, trebalo je donijeti odluku o borbi za novog prvaka.

Dustin Poirier bio je logičan izbor, a činilo se kako i Charles Oliveira ima sve potrebne reference. No, Poirier nije tim putem zainteresiran za borbu. UFC je tako odabrao uz Oliveiru u borbu postaviti Michaela Chandlera, koji je svježe debitirao u UFC-u impresivnom pobjedom nad Danom Hookerom. Malo je reći da nisu pogriješili u tom izboru.

Chandler i Oliveira odradili su u svibnju na UFC 262 priredbi uistinu fenomenalnu borbu koja je ponudila sve ono što MMA fanovi žele vidjeti u borilištu. Bespoštedni okršaj, povratak jednog borca iz ponora i impresivnu završnicu. Oliveira je nakon prve runde izgledao jako loše. Chandler je dominirao, umalo ga završio te su dva od tri suca tu rundu bodovali 10-8 u korist američkog borca. No, onda se dogodilo ono na što su mnogi upozoravali.

Oliveiri je bio dovoljan samo jedan precizan udarac da bi se Chandleru doslovno odsjekle noge. Nije se uspio oporaviti, nego je primio još nekoliko udaraca i borba je bila gotova, a Chandler prvak.

Danas, nakon što smo odgledali borbu Chandlera protiv Justina Gaethjea, možemo se samo pitati gdje je ta brada bila u ovoj borbi. Jer Gaethje je pogodio nekolicinu jačih udaraca nego što je bio ovaj Oliveirin. No, tog dana bio je dovoljan.

Prisjetite se kako je to izgledalo.

Linker
20. travanj 2024 13:06