UFC

Dan Hooker najavio povratak tamo gdje je rekao da se više ne vraća ni za milijun dolara

Dan Hooker

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Samo jedna pobjeda u posljednja četiri nastupa poruka su da je nešto potrebno promijeniti

Prelazak u laku kategoriju, koji je proveo sredinom 2017. godine, bio je jedan od najboljih poteza Dana Hookera u karijeri. 31-godišnji Novozelanđanin upisao je sedam pobjeda u prvih osam nastupa unutar divizije do 70 kilograma te je postao relevantan kandidat za sam vrh. Tamo se ipak nije uspio promovirati, budući da je zaustavljen od Dustina Poiriera, Michaela Chandlera te na kraju Islama Makhacheva. Dobro je Hooker zaradio posljednjim borbama, ali rezultati su patili i sad mora nešto promijeniti.

Prije nekoliko dana, u razgovoru za MacLife, "Hangman" je otkrio kako priprema neke promjene. Objasnio je da radi sa stručnjacima u UFC-om institutu, a mogla se izvući neka pretpostavka kako će promijeniti kategoriju. Jedino nije bilo poznato u kojem bi to smjeru otišlo.

Napokon je Dan sam otkrio o čemu se radi. Na Twitter je postavio video na kojem dolazi do vage koja mu pokazuje 146 lbs, odnosno 66.5 kilograma, što je gornja granica perolake kategorije. Znači, namjera je povratak u kategoriju unutar koje je odradio svojih prvih šest UFC borbi, uz polovičan uspjeh.

Ono što je zanimljivo je prisjetiti se Hookerove izjave nakon prelaska u laku kategoriju, kad je odbijao bilo kakvu mogućnost povratka prethodnoj diviziji i novom hororu skidanja kilograma.

"Spuštanje u perolaku kategoriju bilo je kao da se odričem vlastitih vještina. Najviše me pogađalo mentalno. Nema smisla tražiti prednost u veličini, važnije je boriti se na svojoj pravoj težini i tako ispoštovati svoje vještine. Trebalo bi milijun dolara da razmislim o povratku. Ali ne, ne vraćam se više tamo. Pijan bih se borio bolje nego u perolakoj kategoriji", kombinacija je tadašnjih Hookerovih izjava.

Tko zna, možda su u UFC-ovom institutu pronašli bolji princip dijete za 183 centimetra visokog Dana. Nešto uz što će on moći bezbolno zadovoljiti granicu kategorije, a onda odraditi borbu uz svoj vlastiti maksimum. Ovog puta uz fizičku prednost koja će nad većinom boraca perolake kategorije biti podosta izražena.

Trenutno u perolakoj kategoriji nastupaju četiri borca viša od njega. Sean Woodson visok je 188 centimetara te Zabit Magomedsharipov, Chase Hooper i Julian Erosa, koji su svi visoki 185.

Linker
20. travanj 2024 06:23