UFC

(VIDEO) Borba koja je Conora i Natea napravila milijunašima: Prisjetite se duela s UFC 202 priredbe

McGregor vs. Diaz
 screenshot (YouTube, UFC)
Druga borba Conora McGregora i Natea Diaza jedan je od bezvremenskih UFC klasika

Rijetko koji pravi fan borilačkog sporta nije upoznat s cijelom pričom oko dvije borbe Conora McGregora i Natea Diaza. Borbi do kojih je došlo zapravo slučajno, nakon što se u proljeće 2016. godine ozlijedio tadašnji UFC prvak lake kategorije, Rafael Dos Anjos. Nate Diaz, koji se samo par mjeseci ranije borio za honorar od 20 tisuća dolara uz jednako toliki bonus za pobjedu, uskočio je kao zamjena, doslovno s odmora. Borba je prebačena zbog svega toga u velter kategoriju.

Nate je sve iznenadio i 5. ožujka slavio gušenjem u drugoj rundi te je osim honorara karijere automatski došao do nikad veće slave, a onda nakon svega, samo pet mjeseci kasnije, i do revanša te još većeg honorara. A revanš je bio fantastična borba, puno bolja od prve, uz puno bolju spremu boraca te veće tenzije. I potrajala je punih pet rundi.

Conor je otvorio bolje, suvereno je uzeo prvu rundu u kojoj je Diaza jednom uspio poslati na pod. Drugu je na samom početku Conor još dva puta Diaza šalje na pod, no Nate se oba puta brzo ustao i podigao tempo te počeo opako pogađati. Do kraja runde je preuzeo kontrolu, ali ju je na račun dva "knockdowna" ipak izgubio.

U trećoj je rundi Nate krenuo dominirati, što je jedan sudac čak okarakterizirao 10-8 rundom. Četvrta runda bila je ključna. Najizjednačenija runda cijele borbe, u kojoj je Conor potrošio možda i posljednje atome snage. Runda koja je mogla otići na bilo koju stranu je prema odluci sva tri suca pripala Ircu. To je nešto što Nate i njegovi fanovi do danas nisu prihvatili te zbog čega na ovu borbu gledaju kao na Diazovu pobjedu. Posebno jer je Nate podosta čisto uzeo petu rundu.

Prije nego se Conor vrati 10. srpnja sa svojom prvom trilogijom, uz nadu u moguću trilogiju s Nateom, koju su nam po mnogima njih dvojica i dalje dužni, prisjetite se kako je ta borba izgledala.

image
Diaz vs McGregor 2 - sudačke kartice

Linker
15. travanj 2024 02:07