UFC

(VIDEO) ‘Braća po zlatu‘: UFC je složio kraći uradak u čast Makhachevu i Khabibu

Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvojica Dagestanaca prošli su pravi put ‘‘od trnja do zvijezda‘‘

Od malih nogu, još dok su bili zaigrani dječarci koji su nogomet voljeli možda i više od borilačkih sportova, Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev bili su veliki prijatelji i gotovo svaki dan provodili su zajedno.

Kako su odrastali, tako su sve ozbiljnije trenirali borilačke vještine, a sve se odvijalo pod paskom Abdulmanapa Nurmagomedova, pokojnog Khabibovog oca. Obojica su na kraju izrasli u elitne MMA borce, a nešto stariji Khabib prvi je došao do UFC-ove titule prvaka u lakoj kategoriji.

Abdulmanap Nurmagomedov za svog života je govorio kako će Islam Makhachev biti Khabibov nasljednik jednom kad se Khabib povuče i to je poznati ‘‘Father‘s plan (‘Očev plan‘)‘‘. Taj plan se i ostvario u desetom mjesecu prošle godine.

Makhachev se u Abu Dhabiju borio protiv Charlesa Oliveire za titulu prvaka u lakoj kategoriji, a Brazilca je porazio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Upravo Khabib Nurmagomedov prvi je dotrčao u zagrljaj s Islamom, podignuo ga je i nosio ga je po kavezu.

Nekoliko minuta kasnije, Makhachev se u razgovoru s Joe Roganom zahvalio Khabibu i njegovom pokojnom ocu te je dodao kako su ga oni zapravo stvorili. Pojas je predao Khabibu, ali Khabib mu je ubrzo vratio pojas jer smatra da je Islam ipak zaslužio zadržati pojas u svom vlasništvu.

Među njima i dalje vlada jednako snažno prijateljstvo, ali Khabib ovog vikenda neće biti u kutu svog prijatelja iz djetinjstva. Nurmagomedov se odlučio zasad kompletno povući iz uloge trenera i sparing partnera, a borbu će pratiti iz svog doma u Dagestanu.

Unatoč tome, Makhachev i Khabib svakodnevno se čuju, razgovaraju o strategiji i Khabib pomno prati kako se Makhachev priprema za meč protiv Alexandera Volkanovskog. Hoće li Australac uspjeti svrgnuti Dagestance s trona ili će Makhachev nastaviti plan pokojnog Abdulmanapa, preostaje nam vidjeti u ranim nedjeljnim satima.

Dok nestrpljivo iščekujete ovaj fantastični meč, kratko se pozabavite UFC-ovim uratkom posvećenim Khabibu i Islamu.

‘‘Braća po zlatu‘‘, naziv je videa, a radi se o trominutnom prilogu koji sadrži neke od njihovih velikih pobjeda, kao i pojedine zajedničke trenutke. Radi se o pravom ‘‘bratstvu‘‘ i o njihovim životnim pričama mogle bi se pisati i knjige.

Dok se potencijalne knjige ne napišu, poslužit će i kraći UFC-ov video koji se nalazi ispod ovog teksta. Uživajte.

Linker
16. travanj 2024 08:19