UFC

Makhachev prokomentirao izostanak Khabiba iz njegovog kuta: ‘Razumijem ga, na meni je da se borim‘

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Fox Sports Australia)
Prvak UFC-ove lake kategorije ne očajava zbog odsutnosti svog velikog prijatelja i mentora

Jedno od glavnih pitanja vezano za meč Islama Makhacheva i Khabiba Nurmagomedova poteglo se nakon što je Khabib objavio da se povlači iz MMA-a na neko vrijeme, a povlačenje uključuje sve role, od trenerskih do promotorskih.

Khabib je proteklih par godina bio važan dio u kutu brojnih dagestanskih boraca, pa tako i u kutu Islama Makhacheva, prvaka UFC-ove lake kategorije. Islama u noći s 11.2. na 12.2. čeka prva obrana titule, a protivnik će mu biti Alexander Volkanovski, prvak UFC-ove perolake kategorije.

Volkanovski je u nizu od 12 uzastopnih pobjeda pod okriljem UFC-a i zapravo nikad nije poražen u UFC-u. Ipak, ovo će mu biti UFC debi u lakoj kategoriji, a odmah će se boriti za pojas protiv ponajboljeg borca na cijelom rosteru. Volkanovskog to ne brine pretjerano, željan je pravog izazova, a s razlogom je upravo Volkanovski prvorangirani borac na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici.

No, vratimo se na Khabiba. Već neko vrijeme je poznato da Khabib ipak neće biti u kutu Islama Makhacheva i Makhachev će morati ‘‘u rat‘‘ bez svog velikog prijatelja i mentora. U razgovoru za Fox Sports Australia, Makhachev je prokomentirao činjenicu da mu Khabib neće davati savjete iz kuta.

‘‘Razumijem ga, jer nakon što se umirovio kao borac (10. mjesec 2020. godine), nastavio je putovati s ostatkom tima. Kad god netko ima borbu, on odlazi u trening kamp tog borca, a uz to je odlazio na još mnogo toga. Nakon što se umirovite, želite više vremena provoditi s obitelji. On je 2022. godine proveo samo dva mjeseca kod kuće s obitelji, a ostatak vremena proveo je putujući. Zato sada želi više vremena provoditi s obitelji.‘‘, započeo je Makhachev, a zatim je dodao.

‘‘Već sam se nekoliko puta borio bez njega u kutu. On mi je dao dobru podršku za ovaj meč. Pričali smo o borbi, dao mi je plan. Na meni je da se borim, a vidjet ćemo što će se dogoditi.‘‘, dodao je Makhachev.

Šteta je što će u slučaju Islamovog poraza biti onih koji će opravdanje pronaći u izostanku Khabiba iz njegovog kuta i time će pokušati umanjiti eventualnu pobjedu Alexandera Volkanovskog. Takve stvari ipak nemaju smisla i Makhachev mora prezentirati svoje vještine i bez Khabiba u kutu.

Linker
13. travanj 2024 20:51