UFC

(VIDEO) Burns isprovocirao Chimaeva: Čečen je šakom udario o stol i poručio: ‘Kralj je ovdje!‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Tenzije su narasle između dvojice velteraša koji će se obračunati u ranim nedjeljnim satima

Ususret sutrašnjoj UFC 273 priredbi, UFC je sinoć organizirao konferenciju za medije na kojoj je sudjelovalo više boraca odjednom. Ukupno osam aktera sutrašnje priredbe našlo se u sali te su odgovarali na pitanja zainteresiranih.

Iako su Alexander Volkanovski i Chan Sung Jung predvoditelji ove priredbe, očekivano su Gilbert Burns i Khamzat Chimaev privukli nešto više pažnje. Čak je i sam Burns rekao kako svi znaju da su oni main event, a pritom se ispričao Volkanovskom, ali je dodao da je to jednostavno tako.

Chimaev i Burns u srijedu su imali susret tijekom procesa u kojima skidaju kilažu, a kratki razgovor i međusobna interakcija tada je prošla jako dobro. Borci su si pokazali poštovanje i tenzija nije bilo. Sinoćnja konferencija za medije donosi ipak nešto drukčija raspoloženja kod obojice.

''Uništit ću tog tipa, nokautirat ću ga u minuti ili čak i brže. Obećavam to. On je premaleni, uplašeni dečko. Jučer sam mu rekao da mi pokaže svoju moć. Nije mogao to učiniti. Rekao je da će pokazati u subotu i okrenuo se. Bio sam tamo. Premalen si brate. Moraš otići u nižu kategoriju.'', započeo je Chimaev s provokacijama na koje se Burns prvotno samo smijao i dodao je kako će mu sve pokazati u subotu.

Kako je konferencija tekla dalje, Chimaev je sve više pokušao izazvati neku reakciju od strane Burnsa.

''Ubit ću tog tipa. Imam moć u svojim rukama. Nije me briga što ću točno učiniti. Uskočit ću u kavez i razvalit ću tog tipa. On će biti na tlu, a ja ću razvaliti njegovo lice. Ako borba bude u stojci, nokautirat ću ga, nije me briga. Taj tip nije iz Brazila. Ja sam više Brazilac od njega. On priča engleski, jer portugalski ne zna govoriti.'', izjavio je Čečen koji se očito osjećao portugalski na sinoćnjem događaju.

Burns je imao reakcije kojima je očito isprovocirao Chimaeva. Brazilski borac nije puno pričao, nego bi ismijavao Khamzatov način govora i dikciju te bi isticao kako ga ne razumije što govori.

''Ne razumijem ga. Gdje je prevoditelj?'', neke su od riječi ''Durinha''.

Zatim je uslijedilo pitanje za Burnsa kojim se tražilo njegovo mišljenje o činjenici da je veliki autsajder i da mu kladionice daju malu šansu za pobjedu. Prije nego će Burns odgovoriti, Chimaev se ubacio.

''Naravno da je autsajder. Kralj je ovdje!'', rekao je Chimaev, a zatim su uslijedili udarci mikrofonom i šakom u stol. Burns je izjavio kako se Chimaev očito naljutio, a Khamzat ga je pozvao na obračun istog trena, u ''backstageu''.

Bilo je tu još brojnih prozivki i podbadanja od strane obojice, a kompletnu UFC 273 konferenciju za medije, pogledajte u videu pri dnu teksta. Inače, zanimljiv detalj jeste da se među postavljačima pitanja pojavio i Li Jingliang, UFC-ov velteraš i borac kojeg je Chimaev porazio u svom posljednjem nastupu. Njegova pitanja možete pogledati od 18:12 min.

Linker
19. travanj 2024 07:38