UFC

(VIDEO) Češka slavi svog prvog UFC prvaka: Pogledajte spektakularni doček Jirija Prochazke

Jiri Prochazka

 Twitter (paradigm Sports)
Novi prvak UFC-ove poluteške kategorije s oduševljenjem je dočekan u svojoj državi

Nakon što je Jan Blachowicz krajem desetog mjeseca protekle godine ostao bez UFC-ove titule prvaka u poluteškoj kategoriji, Europa nije imala UFC prvaka sve do proteklog vikenda.

Jiri Prochazka detronizirao je Glovera Teixeiru i češki borac vratio je pojas u Europu. Radi se o prvom češkom prvaku u najjačoj svjetskoj MMA promociji, a Česi su s oduševljenjem dočekali svog prvaka. Brno je grad o kojem se radi, a Prochazka inače živi u tom češkom gradu.

Razne snimke pojavile su se na Twitteru, a nekoliko tisuća ljudi dočekalo je novog prvaka UFC-ove poluteške kategorije. Jiri očito uživa veliku podršku svoje domovine, a ovakav doček mogao bi samo dodatno potaknuti UFC da Jiri pojas brani u Češkoj.

Poljski borac Jan Blachowicz nameće se kao najizgledniji izazivač, a time bi sve postalo još puno veće. Obojica bi rado odradili tu borbu na europskom tlu i to bi vjerojatno bio najveći europski obračun u povijesti UFC-a.

Bila bi to prilika da mnogi drugi UFC-ovi europski borci također odrade nastup na svom kontinentu, iako će UFC ove godine bar dvaput održati priredbu u Londonu.

Prochazka je po titulu morao potegnuti sve do Singapura, a hoće li mu UFC pružiti priliku da odmah pojas brani u Europi, preostaje nam vidjeti. Činjenica je da poluteškom kategorijom sve više dominiraju Europljani i UFC će to morati prepoznati, kad-tad.

Ipak, prije ikakvih obrana titule i ugovaranja tih mečeva, Prochazki slijedi odmor i oporavak od teškog rata koji je vodio s Gloverom. Sjajan doček odličan je početak odmora koji mu slijedi, a nakon toga s nestrpljenjem ćemo popratiti što je sljedeće za sjajnog Čeha.

Linker
20. travanj 2024 01:43