UFC

(VIDEO) Chimaev otkrio tko mu je bio najteži dosadašnji protivnik: Pogledajte kako se odvijao taj meč

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Brave Cf)
Uoči najveće borbe u svojoj dosadašnjoj karijeri, Chimaev se osvrnuo na prijašnjeg protivnika

Često se u najavama meča između Chimaeva i Burnsa ističe činjenica kako je Khamzat primio samo jedan značajni udarac kroz svoja četiri UFC meča. Čečenski borac tri od te četiri borbe završio je u prvoj rundi, a samo je John Phillips dočekao drugu rundu.

Šest borbi odradio je Chimaev uoči dolaska u UFC. Četiri pobjede prekidom u prvoj rundi i dvije pobjede u drugoj rundi, njegov su rezime. Lakoćom je Khamzat prošao kroz sve svoje dosadašnje protivnike, ali Gilbert Burns trebao bi biti njegov uvjerljivo najteži ispit.

Chimaev i Burns borit će se u noći sa subote na nedjelju, u sklopu UFC 273 priredbe. Koliko će Burns otpora pružiti te hoće li se Chimaev napokon namučiti, preostaje nam vidjeti.

Iako je Khamzat kao što je navedeno, lakoćom pobijedio sve svoje dosadašnje protivnike, jednog borca ipak ističe kao najtežeg protivnika s kojim se dosad susreo.

''Mislim da se radi o tipu s kojim sam se borio u Braveu, Ikram Aliskerov. On bi trebao biti u UFC-u. Taj tip je dobar. Mislim da je pobijedio u narednih pet mečeva nakon borbe protiv mene. Uistinu je dobar.

Chimaev i Aliskerov borili su se 2019. godine pod okriljem Bravea, a Khamzat je slavio brutalnim nokautom u prvoj rundi. Aliskerovu je to jedini poraz u 13 profesionalnih mečeva, a nakon poraza od Chimaeva, upisao je četiri pobjede. Srpski borac Miro Jurković jedan je od boraca kojeg je Aliskerov pobijedio u toj pobjedničkoj seriji.

Posljednju borbu Aliskerov je odradio pod okriljem Khabibove Eagle FC promocije, u trećem mjesecu ove godine. Jednoglasnom odlukom pobijedio je Nah-shona Burrella (19-12-0).

Meč Aliskerova i Chimaeva dostupan je na Braveovom YouTubeu kanalu, a možete ga pogledati OVDJE. Ikram je stvarno dobro izgledao početkom tog meča, ali Khamzat je sjajnim aperkatom završio posao nakon nešto manje od dvije i pol minute.

Linker
20. travanj 2024 08:36