UFC

(VIDEO) Chimaev u prvoj rundi najopasniji je borac na svijetu: Prisjetite se kako je ‘pregazio‘ Kevina Hollanda

Khamzat Chimaev vs. Kevin Holland

 Screenshot (facebook, Ufc)
Nešto više od dvije godine prošle su od obračuna Khamzata Chimaeva i Kevina Hollanda

Voljeli ga ili ne, teško je reći da Khamzat Chimaev nije fantastičan borac i zastrašujuća pojava unutar kaveza. Fantastični "Borz" zasad je neporažen, a osim činjenice da ga nitko nije uspio poraziti, ono što Chimaeva čini zastrašujućim svakako je način na koji dolazi do pobjeda.

Čak 11 od ukupno 13 svojih pobjeda Khamzat je ostvario prekidom, a nerijetko su ti prekidi dolazili već u prvoj rundi. Nerijetko ćete pročitati kako MMA fanovi navode da je Khamzat u prvoj rundi zapravo najopasniji borac na svijetu. Njegove uraganske nalete rijetki borci uspiju prebroditi, a Kevin Holland nije bio jedan od tih.

Iako je Holland poznat kao borac kojeg je poprilično teško završiti u kavezu, a to nije polazilo za rukom borcima poput Jacka Della Maddalene, Michaela Pagea, Marvin Vettorija, "Jacarea" Souze, Joaquina Buckleyja itd., Chimaev je trebao samo dvije minute i 13 sekundi kako bi ga prisilio na predaju.

Bio je to meč u kojem je Chimaev ekspresno odveo borbu u parter, ali početak borbe ipak je podigao ponešto prašine. Naime, Kevin Holland podignuo je lijevu ruku kako bi se pozdravio s Khamzatom na sredini kaveza, ali Chimaev je reagirao tako što je krenuo po rušenje. Holland je u jednom trenutku očekivao kako će se pozdraviti s Khamzatom, a već u sljedećem trenu morao je braniti pokušaj rušenja. Khamzat je bacao Hollanda po kavezu, ali američki borac lijepo je "scrambleao" i uspio se vratiti na noge. No, Chimaev se tu nije zaustavio.

Nastavio je Khamzat pritiskati u vrlo visokom tempu i jako brzo ponovno je odveo borbu u parter. Holland se još jedanput uspio vratiti na noge, ali Chimaev bi ga istog trena rušio i vraćao u donju poziciju. Holland je prezentirao nekoliko lijepih "scrambleova", ali Chimaev nakon nešto manje od dvije minute zaključava D‘arce gušenje. Pokušavao se Holland izvući, ali Chimaev je sjajno kontrolirao protivnika i na koncu ga prisilio na tapkanje.

Chimaev je doslovno prošao kroz Hollanda u ovom meču. Kevin nije stigao zadati ni jedan udarac tijekom borbe, dok je Chimaev imao jedan pogođeni udarac. "Borz" je znao kako su hrvanje i parter slabije strane Kevina Hollanda i to je u potpunosti iskoristio. Rafael Lovato Jr. jedini je borac koji je uspio Hollanda završiti brzo nego Chimaev. Brazilskom majstoru BJJ-a bile su dovoljne 84 sekunde za pobjedu, ali Holland je tada odrađivao tek šesti profesionalni MMA nastup. U meču protiv Khamzata, Holland je 32. put kročio u kavez, ali ekspresno je poražen.

Bila je to jedna od impresivnijih Khamzatovih pobjeda unutar UFC-ovog kaveza i nešto što je silno trebao nakon što je tijekom tog tjedna debelo prekoračio gornju granicu na službenom vaganju. Chimaev se na UFC 279 eventu zapravo trebao boriti protiv Natea Diaza, ali nakon što je pao vagu za 3,40 kg, Diaz se odbio boriti. Došlo je do brojnih rošada. Diaz se na koncu borio protiv Tonyja Fergusonov, a Fergusonov planirani protivnik Li Jingliang rukavice je ukrstio s Danielom Rodriguezom koji je imao zakazan meč s Kevinom Hollandom. Holland je vjerojatno najlošije prošao jer je završio u kavezu s Khamzatom.

Kako je izgledala ta uvjerljiva Khamzatova pobjeda nad Hollandom, prisjetite se u videu ispod ovog teksta.

Linker
22. listopad 2024 00:27