UFC

(VIDEO) Colby objavio snimku na kojoj Poirier nokautira sparing partnera: ‘To je vaš dobar momak?!‘

Colby Covington
 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
UFC velteraš poprilično se aktivirao u vezi glavne borbe UFC 264 priredbe

Nije nepoznat podatak kako Colby Covington voli koristiti svaku moguću priliku da bi se našao u medijima, neovisno o tome kako to utječe na neke druge borce. Posebno ako su to neki borci s kojima ne gaji baš najbolje odnose. U ovom određenom slučaju to se odnosi na Dustina Poiriera, s kojim je neko vrijeme dijelio dvoranu u American Top Teamu. Ipak, nakon što se posvađao s Jorgeom Masvidalom, a Poirier je tim putem podržao 'Gamebreda', Colby je Dustina uzeo na zub.

Nakon što je prije nekoliko dana izjavio kako misli da Dustin može još jednom pobijediti Conora McGregora, ali kako pobjeda nad istim više ne znači puno, sad je odlučio prokomentirati Dustinov karakter. Napravio je ono što se može nazvati kršenjem nepisanog pravila dvorane, objavio je snimku sa sparinga. I to snimku čiji je glavni akter Dustin Poirier, ovog puta u svoj zaštitnoj opremi.

"Ovaj tip koji nosi punu zaštitnu opremu s ciljem zaštite njegovog lica i osjećaja je Poirier. Ovaj tip bez kacige, hrvačkih vještina ili moždanih ćelija je 'Khabib'. Dustin Poirier, dobar momak? Loš momak? Vi budite sudac", napisao je Colby, uz snimku gdje vidimo kako Dustin nokautira svog sparing partnera, nakon čega slavodobitno diže ruke uz usklik "and new".

Iako su se prvo pojavile insinuacije kako je riječ o amaterskom borcu, to ipak nije istina. Dustinov sparing partner je Felipe Douglas, profesionalni borac omjera od 16 pobjeda i pet poraza. Iz Colbyjevog upisa lako možemo zaključiti kako je snimka nastala dok se Poirier pripremao za borbu protiv Khabiba Nurmagomedova. Ipak, novinar Mike Bohn je otkrio kako to ipak nije bilo tijekom tih priprema.

Kasnije se MMA Junkieju javio i sam Douglas koji je otkrio što se zapravo tim putem dogodilo. Iz njegovih izjava opet možemo zaključiti kako se možda ipak radilo o pripremama za borbu protiv Khabiba ili za onu protiv Maxa Hollowaya, u kojoj je Dustin uzeo titulu privremenog prvaka.

"Bio je to jedan ozbiljan sparing i nešto poput ovoga se tada može dogoditi. Ljudi spominju kako nisam nosio zaštitnu opremu, no za to nije bilo potrebe jer je Dustin čovjek koji trenira na pravi način. On nije opak niti zao. Udara jako kao u borbi i pogodio me. Pomogli su mi da izađem iz kaveza i nisu mi dozvoliti da se vratim", rekao je Felipe, dodavši:

"Što se tiče njegove proslave, neki misle da me je ismijavao, ali nije tako. To je mentalni sklop čovjeka koji se treba boriti za pojas. Nisam to smatrao manjkom poštovanja. Ja osobno to ne radim, ali kažem, netko u sparingu vizualizira borbu, a njega je čekala borba za pojas, to je njegov život."

Bilo kako bilo, Colby je ponovno završio u medijima, što je zapravo njegov glavni cilj. Sumnjamo da njemu osobno išta znači je li u pravu ili ne, sve dok se oko njega "nešto vrti". Barem dok ne bude službeno potvrđen njegov revanš protiv Kamarua Usmana. Nakon toga ne sumnjamo kako će nam svako malo ponuditi nešto novo.

Linker
14. travanj 2024 16:19