UFC

(VIDEO) Conor McGregor i Nate Diaz u trilogijskom meču? Diazov trener: ‘Fanovi žele vidjeti tu borbu‘

Conor McGregor i Nate Diaz

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Uzimajući u obzir kapitalnu vrijednost ovog meča i to da je McGregoru po fizičkim karakteristikama zasigurno prikladniji meč s Diazom nego Chandlerom ovo sve bi imalo smisla

Nakon što je Nate Diaz nedavno izašao kao pobjednik u boksačkom meču protiv Jorgea Masvidala, njegov trener vjeruje da je sada idealno vrijeme da UFC organizira treću borbu s Conorom McGregorom.

Ova giganta slobodne borbe suočila su se u dva nevjerojatna meča. Prvi je ostao zapamćen kao jedno od najvećih iznenađenja svih vremena, dok je drugi donio nevjerojatnu borbu izdržljivosti koja je zauvijek upisana u povijest ovog sporta.

S različitim osobnostima, ovi talentirani borci pronašli su svoj put i učvrstili svoj status pravih ikona. Irac je čovjek iz mase, obdaren darom govora i snažnom lijevom rukom, dok je borac iz Stocktona osvojio srca obožavatelja diljem svijeta svojim "gangsterskim stavom".

Kad se suoče, dinamika jednostavno funkcionira, što dokazuju monstruozne brojke PPV-a od 1,37 milijuna i 1,65 milijuna za svaku borbu. Međutim, s obzirom na to da su trenutno izjednačeni na 1-1, svijet još uvijek čeka zaključak ove rivaliteta koji zaslužuje.

Stoga, nakon što je Diaz nedavno ostvario svoju osvetu protiv Jorgea Masvidala u ringu, i McGregorovog meča s Michaelom Chandlerom koji se nije ostvario, Diazov trener, Cesar Gracie, tvrdi da je vrijeme za trilogiju savršeno. Rekao je za Submission Radio: "Chandler i McGregor je također dobra borba. Ali, mislim da bi trilogija s McGregorom bila veća borba za fanove zbog njihove povijesti. To je ono što ja mislim."

"Nate ne izgleda kao da je izgubio korak u posljednje vrijeme. S McGregorom, on je van igre već neko vrijeme i nije imao pobjedu dugo. Morao bih favorizirati Natea u toj borbi."

"Nateova izdržljivost i činjenica da je stalno u igri. Nije dobro kada borci izlaze iz igre na dugo vrijeme. Teško im je vratiti se na vrhunsku izvedbu."

Dok je odlučujuća borba između McGregora i Diaza na vrhu njegove liste želja, Gracie bi volio da njegov borac dobije još jednu priliku protiv Leona Edwardsa.

Iako je Kalifornijac postigao mnogo u svojoj karijeri, željeni UFC naslov svjetskog prvaka uvijek mu je izmicao. No, sada kada "Rocky" drži pojas, prilika za slavu mogla bi biti na horizontu.

U njihovom prvom susretu, Edwards je dominirao borbom, pogađajući niz munjevitih udaraca i udaraca. Međutim, u posljednjim sekundama, sve se promijenilo.

Diaz je detonirao snažnu lijevu ruku i uzdrmao borca rođenog na Jamajci. Iako nije završio borbu, njegov trener je uvjeren da njegov borac ovog puta ne bi pustio kralja kategorije do 77 kg s udice. Objasnio je: "Edwards je na vrhuncu svoje igre. A stvar s Nateom je da on uvijek ima alate da te pobijedi. Edwards je zadavao neke apsolutno razorne udarce u njihovoj borbi. Vidio sam udarce nogom, vidio sam udarce rukom, i pobijedio je neke runde."

"Ako ćemo biti potpuno iskreni, da je ostala još jedna runda, mislim da su svi fanovi shvatili da bi Edwards bio nokautiran u toj borbi."

Linker
02. rujan 2024 21:09