UFC

(VIDEO) Dagestan ima novog kralja: Pogledajte doček Islama Makhacheva

Islam Makhachev (u sredini)

 Screenshot (youtube, Red Corner Mma)
31-godišnji Islam kući se vratio s UFC-ovim pojasom

Islam Makhachev uspio je odraditi ono što su svi očekivali od njega nakon što se Khabib Nurmagomedov umirovio. Naslijedio je Islam svog dugogodišnjeg prijatelja na tronu UFC-ove lake kategorije. Istina, Charles Oliveira umiješao se negdje između i jedno vrijeme je držao tron, ali dojam je kako je samo čuvao mjesto Makhachevu.

Dagestan ponovno ima prvaka jedne od najkompetitvnijih težinskih kategorija. Nakon što je Nurmagomedov apsolutno dominirao kategorijom, dojam je kako je došao novi Dagestanac koji će na isti način dominirati.

Nevjerojatan je to uspjeh za jednu siromašniju regiju poput Dagestana. Vrhunski borci iz te regije proizvode se kao na traci. Islam Makhachev dolazi iz sela Burshi koje prema popisu stanovništva iz 2010. godine broji 211 stanovnika. Da, dobro ste pročitali. Jedna ulica čini ovo selo.

Makhachev se iz takvog okruženja probio do samog vrha u ovom brzorastućem sportu, a nakon osvajanja titule uslijedio je povratak kući. Očekivao se doček za Makhacheva, a to je i dobio.

Islam je pristigao u Mahačkalu u kojoj je zapravo rođen, a mnoštvo ljudi ga je dočekalo. Oduševljenje na licima mnogih itekako je vidljivo, naročito kod mlađe populacije. Islam Makhachev novi je junak te regije, a s pravom je dočekan na takav način.

11 pobjeda zaredom morao je Makhachev upisati prije nego se okitio UFC-ovom titulom prvaka. Charles Oliveira bio je njegova posljednja prepreka na putu ka titulu. Brazilac je bio u sjajnoj seriji od 11 uzastopnih pobjeda, u posljednja tri nastupa prije borbe s Islamom, Oliveira je završio Michaela Chandlera, Dustina Poiriera i Justina Gaethjea. Njegov rezime izgleda nevjerojatno dobro, ali Makhachev ga je lakoćom pobijedio.

Doček Islama Makhacheva u Dagestanu pogledajte pri dnu ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 09:28