UFC

Novi kralj UFC-ove lake kategorije podijelio fotografiju sa svojim rivalom: ‘Ništa osim poštovanja‘

Islam Makhachev i Charles Oliveira

 Instagram (islam Makhachev)
Islam Makhachev ne gaji nikakvu mržnju ka borcu koji mu je prekjučer stajao na putu ka tituli prvaka

Puno je bilo međusobnih prozivki između Charlesa Oliveire i Islama Makhacheva proteklih nekoliko mjeseci, dok smo iščekivali njihov meč. Islam i njegov tim najavljivali su kako će pokazati Oliveiri da nije niti najbolji parteraš u kategoriji, a Brazilac je najavljivao kako će pobijediti Makhacheva u prvoj rundi.

Ispostavilo se da je u pravu bio Dagestanac, barem je tako bilo u subotu navečer, u Abu Dhabiju na UFC 280 eventu. Makhachev je završio Oliveiru ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, nakon što ga je prethodno uzdrmao desnim krošeom.

‘‘Rekao sam vam, jednog dana doći ću ovdje sa svojim pojasom. Jako sam sretan jer sam cijelog života trenirao za ovaj trenutak. Tako sam sretan.‘‘, rekao je Makhachev na samom početku konferencije za medije.

I uistinu, dugo već slušamo kako će Makhachev postati prvakom. Islam je to govorio, Khabibov otac prvi je vjerovao u to, a Islamovo preuzimanje trona najavljivali su Khabib Nurmagomedov, Javier Mendez i mnogi drugi koji dobro poznaju Makhacheva. Opravdao je 31-godišnji Islam njihova očekivanja.

Strašan radnik i sportaš je ovaj sjajni dagestanski borac. ‘‘Trash talk‘‘ i ekscesi izvan kaveza nisu njegova odlika. Makhachev je ‘‘najglasniji‘‘ onda kad se nađe u kavezu, a trenutno je u nizu od 11 uzastopnih pobjeda. Charles Oliveira nakon meča morao mu je pružiti ruku i priznati da je bolji, a Makhachev je na konferenciji za medije istaknuo kako između njega i Oliveire nema nikakvog animoziteta i gnjeva.

‘‘Da, poštujem ga. On ima srce i nije imao lak život. Poštujem cijeli njegov tim i nema nikakvog animoziteta između naših timova. Ali cijelog tjedna govorio sam svoj plan: srušit ću ga, izmorit ću ga i završit ću ga.‘‘, pojasnio je Makhachev.

Priča oko UFC-a 280 može se polako zaključiti. Islam Makhachev u ovom trenutku najbolji je borac na svijetu kad je laka kategorija u pitanju i tu nema nikakve dileme. Charles Oliveira pokušat će ponovno doći do pojasa, a za kraj prve epizode njihovog međusobnog obračuna podijelit ćemo fotografiju koju je Islam Makhachev objavio na svom Instagram profilu.

‘‘Ništa osim poštovanja za Charlesa Oliveiru. Hvala svim fanovima iz Brazila.‘‘, napisao je Islam u opisu te objave.

Pravo osvježenje je vidjeti ovakvo zdravo rivalstvo dvojice vrhunskih boraca i radujemo se vidjeti što slijedi za obojicu.

Linker
24. travanj 2024 20:55