UFC

(VIDEO) Diaz oproštajni govor iskoristio za podbadanje McGregora, Conor uzvratio: ‘Bez mene si nitko i ništa‘

Nate Diaz i Joe Rogan

 Screenshot (youtube, Ufc)
Čini se kako ćemo barem zasad ostati bez trilogije dvojice velikih rivala

Dugo je već poznato da je Nateu Diazu nastup na UFC 279 priredbi trebao biti ujedno i posljednji pod okriljem UFC-a, a Diaz je to i potvrdio neposredno nakon velike pobjede nad Tonyjem Ferguson.

Posljednjih 15 godina Diaz je proveo unutar UFC-a te je odradio čak 27 mečeva u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Odnos njega i čelnika UFC-a nije uvijek bio na zavidnoj razini, ali Diaz se na kraju ipak zahvalio.

‘‘Veza između mene i UFC-a konstantno je bila miks ljubavi i mržnje. Ali na kraju dana, ja volim UFC. Poštovanje Dani Whiteu, Lorenzu Fertitti i Hunter Campbellu jer su mi davali priliku i platformu svo ovo vrijeme.‘‘, rekao je Diaz u razgovoru s Roganom, a zatim je djelomično otkrio svoje planove za dalje.

‘‘Želim ‘na minutu‘ izaći iz UFC-a kako bih pokazao svim ovim UFC-ovim borcima kako zavladati nekim drugim sportom i kako se to radi. Conor McGregor nije znao kako to napraviti. Niti jedan od svih ovih boraca ne zna kako to napraviti. Stoga ću ja zavladati drugom profesijom i postat ću najbolji u tome. Nakon toga vratit ću se ovdje kako bih osvojio UFC-ovu titulu. Najbolju titulu na svijetu.‘‘, rekao je Diaz, ali na pitanje Joe Rogana radi li se o prelasku u boks, Diaz nije dao konkretan odgovor niti potvrdu da će upravo taj sport odabrati.

Brzo je Diazova izjava došla do Conora McGregora koji se našao uvrijeđenim i putem Twittera je uzvratio Nateu Diazu za njegovo podbadanje.

‘‘Ovo što ja radim nikad prije nije viđeno. Molim te, ti si nitko i ništa bez mene. Poštovanje molim. Išamarao bih te lakoćom, a i Tonyja (Fergusona) bih lakoćom. Tonyja bih presjekao napola. Poštujte kralja.‘‘, dio je Conorova odgovora Nateu Diazu.

Šteta je što Diaz napušta UFC prije nego smo dobili priliku gledati njihovu trilogiju, ali tko zna, možda trilogije jednom ipak bude, a gdje, kako i kada, vrijeme će pokazati.

Linker
26. travanj 2024 16:45