UFC

(VIDEO) Drew Dober ovaj vikend pokušat će podebljati svoj rekord: Pogledajte sve njegove pobjede prekidom

Nasrat Haqparast (lijevo) i Drew Dober (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Američki borac lake kategorije jako često završava svoje protivnike

Ovaj tjedan čeka nas novi nastup Drewa Dobera (27-12, 13-8 UFC). Američki borac lake kategorije nije ime koje pripada samom vrhu, ali radi se o jednom od miljenika MMA fanova.

Dober je borac koji će gotovo uvijek pružiti jako atraktivan i uzbudljiv meč, a u prilog tome ide činjenica da se radi o rekorderu UFC-ove lake kategorije. Dober je rekorder kad su u pitanju pobjede nokautom unutar UFC-ove lake kategorije.

Čak devet puta Dober je nokautirao svoje protivnike pod okriljem UFC-a i to ga čini rekorderom kategorije do 70 kilograma. Odmah iza Dobera na ljestvicu se smjestio Dustin Poirier. ‘‘Diamond‘‘ je upisao osam pobjeda nokautom, a top 3 zatvaraju Edson Barboza i Melvin Guillard, obojica sa sedam pobjeda nokautom.

Dober će u ranim nedjeljnim satima imati priliku doći do jubilarne desete pobjede nokautom u lakoj kategoriji. Protivnik će mu biti Renato Moicano, opasan i tvrd borac, ali Brazilac je triput nokautiran unutar UFC-ovog kaveza.

Jose Aldo i Chan Sung Jung porazili su ga tehničkim nokautom, dok je Rafael Fiziev upisao pobjedu klasičnim nokautom u meču protiv Moicana. Dojam je da Moicanu nikako ne odgovaraju borci koji posjeduju razornu udaračku moć, a Dober je jedan od takvih.

Međutim, Doberu pretjerano ne odgovaraju borci koji posjeduju elitne ‘‘grappling‘‘ vještine. Renato Moicano nije borac kojeg bi nazvali elitnim hrvačem, ali kad borbu odvede u parter, Moicano postaje ‘‘elita‘‘. Deset puta je Moicano slavio ‘‘submissionom‘‘, a Dober je četiri puta poražen na taj način. Manje-više je jasno koje su tendencije ove dvojice boraca.

Tko će nametnuti svoj stil, saznat ćemo u nedjelju. Ono što možemo garantirati, jest činjenica da nas jako atraktivan i neizvjesan meč. Neka bolji pobjedi, a ususret nadolazećem UFC-ovom eventu, UFC je na svom YouTube kanalu objavio kompilaciju Doberovih pobjeda prekidom unutar UFC-a.

Svaki MMA fan voli gledati finiše i stoga vam toplo preporučamo video ispod ovog teksta.

Linker
22. travanj 2024 02:16