UFC

Nije dugo izdržao u mirovini: Kevin Lee najavio je povratak profesionalnom sportu

Kevin Lee

 Instagram (kevin Lee)
31-godišnji američki borac prerano se umirovio, a to je očito i sam shvatio

Kevin Lee nekoć je bio na glasu kao jedan od najtalentiranijih boraca UFC-ove lake kategorije. Ususret UFC 216 eventu održanom 2017. godine, Lee je iza sebe imao 11 UFC nastupa, a slavio je čak devet puta. Na UFC 216 priredbi borio se protiv Tonyja Fergusona za status privremenog prvaka lake kategorije, a u meč je ušao nakon pet uzastopnih pobjeda.

Vrlo dobro parirao je Fergusonu, ali na koncu je izgubio ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi. Posao mu je sigurno otežala infekcija stafilokokom s kojom se mučio uoči borbe. Vratio se Lee pobjedama nedugo poslije, deklasiravši Edsona Barbozu. Međutim, nakon toga, Kevinova karijera strmoglavo je krenula prema dolje.

Četiri poraza u narednih pet nastupa upisao je Lee, a zatim je otpušten iz UFC-a. Novo utočište pronašao je u Eagle FC organizaciji, nekoć ambicioznom, ali na kraju ipak neuspješnom projektu Khabiba Nurmagomedova. Lee je odradio jedan nastup u Khabibovoj organizaciji, ali podosta neuvjerljivo porazio je starog i ‘‘potrošenog‘‘ Diega Sancheza.

Nakon što je Khabib odustao od svog velikog projekta, Lee je dobio odriješene ruke za pronalazak novog poslodavca. Promijenio je Kevin svog menadžera, počeo je surađivati s Alijem Abdelazizom, a ta suradnja vratila ga je u UFC.

Međutim, UFC ga nije ‘‘mazio‘‘ kad je u pitanju povratnički meč. Rinat Fakhretdinov našao se na suprotnoj strani kaveza. Radi se o velikom potencijalu UFC-ove velter kategorije i ujedno borcu koji je samo jedan dosadašnji meč izgubio. Rinat je poražen u svom drugom profesionalnom nastupu, još 2013. godine. Nakon toga upisao je 19 uzastopnih pobjeda, od čekga su dvije došle pod okriljem UFC-a. Uslijedio je meč protiv Kevina Leeja, a Rinat je završio Leeja nakon samo 55 sekundi borbe. ‘‘Giljotinom‘‘ je ostavio Leeja bez svijesti, a Kevin se nedugo poslije povukao iz sporta.

Sa samo 31 godinom, Lee je napustio sport, a odradio je ukupno 27 profesionalnih MMA nastupa (19-8-0). Ipak, čini se da nismo vidjeli sve od njega. 11. srpnja (sedmi mjesec) prošle godine, Lee se povukao, a pola godine kasnije najavio je povratak profesionalnom sportu.

‘‘Izlazim iz mirovine i opet ću se boriti u MMA-u. Ne znam kada, gdje ili s kim, ali spuštam kilažu i počinjem se dovoditi u formu.‘‘, napisao je Lee putem svog korisničkog računa na Twitteru.

Tu se možemo prisjetiti i Kevinove izjave koju je dao netom nakon umirovljenja. Borac iz Detroita tada je istaknuo kako žali jer je popularan, ali nije bogat.

Financije bi mogle igrati važnu ulogu u ovom povratku, ali možda je Lee dobio i neki novi izvor motivacije. Ne znamo što ga je potaknulo na povratak, ali preostaje nam vidjeti što donosi nastavak njegove karijere.

Linker
27. travanj 2024 13:23