UFC

(VIDEO) Edwards je dominirao, a zatim je nedozvoljenim potezom rasplakao Belala Muhammada: Prisjetite se njihovog prvog meča

Leon Edwards (lijevo) vs. Belal Muhammad (desno)

 Handout/Getty images/Profimedia
Predvoditelji UFC 304 eventa imaju podosta nedovršenog posla

UFC-ova titula prvaka u velter kategoriji ulog je glavne borbe večeri na ovotjednom UFC 304 eventu. Leon Edwards po treći puta pokušat će obraniti pojas koji je 2022. godine osvojio nokautiravši Kamarua Usmana.

Nakon što je pojas uspješno obranio u mečevima protiv Usmana i Colbyja Covingtona, na red je napokon došao i Belal Muhammad. Američki borac palestinskih korijena u posljednjih 10 nastupa upisao je devet pobjeda i ‘‘no contest‘‘.

Zanimljivo je kako je taj ‘‘no contest‘‘ došao u meču upravo protiv Leona Edwardsa, borca s kojim će se boriti u noći sa subote na nedjelju. Edwards i Muhammad ukrstili su rukavice u trećem mjesecu 2021. godine, a borba je završila početkom druge runde.

Prvih pet minuta proteklo je u dominaciji Leona Edwardsa. Engleski borac vidno brži, tehnički profinjeniji, ali i fizički snažniji, dominirao je borbom i kontrolirao je tempo. Belalovi udarci odsjedali su uglavnom na bloku Leona Edwardsa ili su radili jako mal utjecaj. S druge strane, Edwards je plasirao nekoliko odličnih udaraca, a nakon otprilike dvije minute borbe, lijevim ‘‘high kickom‘‘ vidno je i uzdrmao Belala.

Sve je išlo u smjeru Edwardsove uvjerljive pobjede, barem nakon prvih pet minuta. Greška početkom druge runde koštala je Edwardsa prilike da nastavi dominirati ovom borbom, ali isto tako je i Belal ostao bez mogućnosti da dođe do preokreta.

Edwards je netom prije nego će plasirati lijevi ‘‘kick‘‘, zabio prst u oko Belala Muhammada. Odmah je Belal završio na tlu i počeo je ispuštati zvukove kojima je davao do znanja da trpi velike bolove. Nekoliko sekundi kasnije Muhammad se čak i rasplakao, a borbu nije mogao nastaviti. Došlo je do prekida meča i službeno nije proglašen pobjednik.

Edwards je nenamjernim potezom rasplakao Belala i ostavio ga je u velikim bolovima, a mnogi su tada kritizirali Belala kako je preuveličao utjecaj tog uboda u oko i jednostavno je tražio izlaz iz meča u kojem je vidno gubio.

Više od tri godine nakon tog okršaja, Muhammad će dobiti novu priliku, a Leon će imati šansu da potvrdi kako je bolji borac nego Belal. Obojica su napredovali u periodu nakon prvog meča, a u ranim nedjeljnim satima saznat ćemo tko je zapravo bolji borac, Belal Muhammad ili Leon Edwards.

Kako je izgledao njihov prvi meč, prisjetite se putem videa ispod ovog teksta.

Linker
03. rujan 2024 13:22