UFC

(VIDEO) Faber došao po titulu: 'Spreman sam Henry, idemo!'

Urijah Faber
Legendarni Urijah Faber teško je mogao bolje zamisliti svoj povratak borbama. Impresivna pobjeda nad Rickyjem Simonom automatski ga je vratila među ozbiljne kandidate za vrh UFC-ove bantam kategorije i ne treba čuditi kako on sam već gleda prema borbi za titulu.

Urijah Faber četiri je puta pokušao osvojiti UFC titulu i sva četiri puta bio je zaustavljen. Dva puta bilo je to protiv Dominicka Cruza i dva puta protiv Renana Baraoa. Sad se vratio u periodu kad je pojas kod Henryja Cejuda i nakon impresivne pobjede uopće ne dvoji o tome je li spreman probati napasti trenutnog prvaka.

"Znate što, mislim da me Henry Cejudo nedavno prozvao. Osim toga, Dana White je rekao da sam star. Znam da je Dana White bio star s 40, ali ja sam mlad čovjek. Dana White je bio star s 28. Hajde Dana, pogledaj me", rekao je Faber nakon borbe u kojoj je slavio tehničkim nokautom nakon samo 45 sekundi, a onda je dodao poruku trenutnom prvaku:

"Henry, sjećam se kad si me prije desetak godina prozvao na borbu kroz prijateljsku gestu. Ja sam sad spreman, idemo!"

Faber je Simona pogodio desnim krošeom, što je udarac kakav se nije često viđao u njegovoj karijeri. No, kako je nakon odlaska nastavio s redovnim treninzima tako je Faber pokupio neke tehnike od svojih mladih boraca. Potvrdio je kako nikad nije kasno za evoluirati.

"Taj udarac mi je pokazao moj borac Song Yadong, sjećate ga se od prošlog tjedna. Ricky Simon je sjajan dečko, no pogledajte koliku metu ima. Bio sam siguran da neću promašiti tu glavu", objasnio je udarac kojim je borbu završio.

Faber uistinu nije izgleda kao netko od 40 godina i čini se da mu je pauza jako dobro došla. Bit će zanimljivo vidjeti što UFC iduće ima u planu za njega.

Linker
26. travanj 2024 16:47