UFC

(VIDEO) Fantastična najava nam otkriva: Ušli smo u tjedan spektakularne UFC 244 priredbe!

Nate Diaz i Jorge Masvidal
 screenshot
Ušli smo u tjedan kad će se održati ukupno 500. UFC priredba do sada, UFC 244. Za priredbu koju predvodi borba Natea Diaza i Jorgea Masvidala objavljena je i 'Countdown' najava. I to kakva najava!

Već dugo UFC nije organizirao jednu ovako veliku borbu koja nije za titulu prvaka. Zapravo, od ljeta 2016. godine kad su se po drugi puta borili Conor McGregor i Nate Diaz. Tako da ne treba čuditi kako je ovog puta ponovno Diaz u glavnoj ulozi, ali uz malo drugačiju priču. Borba protiv Jorgea Masvidala nastala je zapravo vrlo spontano, a nevjerojatnom brzinom je osvojila fanove. Titula "Baddest Mothe***cker" samo je dodatno zapalila cijelu situaciju.

Koliko su ova dva borca zapravo zanimljive individue najbolje svjedoči Countdown najava za njihovu borbu. Ona traje 30 minuta i kroz nju se može saznati nevjerojatno puno, a ponovno je to samo svojevrsno grebanje površine priča koje stoji iza ova dva člana UFC-ove velter kategorije. Nazivanje "gangsterima" ipak je malo pretjerano i puno se tu nalazi metafore, no zapravo priča je takva da bi obojica to možda i postali da su u nekim trenucima života krenuli krivim putem ili donijeli krivu odluku. Ipak, obojica su došli do toga da su postali elitni sportaši, vrhunski MMA borci i dio jedne od najvećih UFC borbi u posljednjih nekoliko godina. Kraj ovakve najave uistinu ne treba puno toga pisati, nego se 30 minuta posvetiti jednoj životno-sportskoj priči s ciljem najave borbe koju će uistinu rijetko koji MMA fan propustiti.

Sunaslovna borba ove priredbe donosi debi Darrena Tilla u srednjoj kategoriji. Till je borac za kojeg se UFC još uvijek nada kako može biti njihovo glavno lice u Velikoj Britaniji, no ova borba zapravo će biti presudna po tom pitanju. Ako "Gorilla" doživi i treći poraz u nizu, naći će se u situaciji iz koje će se morati vaditi i vraćati na pravi put. Što se tiče njegovog protivnika, Kelvina Gasteluma, njemu je ovo savršena borba za dovesti se u poziciju iz koje bi mogao tražiti revanš protiv trenutnog prvaka, Israela Adesanya. Njih dvojica su ovog proljeća odradili spektakularnu borbu, u kojoj je Adesanya tek u posljednjoj rundi preuzeo inicijativu te dominantno došao do pobjede, tim putem osvojivši privremenu titulu. Na Gastelumu je da protiv Tilla potvrdi kako je i dalje tu.

Linker
18. travanj 2024 22:33